Sport Centar

Izabrano novo rukovodstvo RK Bosna Sarajevo

Na redovnoj Skupštini Rukometnog kluba Bosna, održanoj 29.6.2017. godine, izabrana je nova garnitura ljudi, koja će voditi sarajevske Studente u nadolazećem periodu.

Izabrano novo rukovodstvo RK Bosna Sarajevo

Tako je, jednoglasnom odlukom, za novog predsjednika Skupštine izabran Adnan Duran, a za potpredsjednika Rasim Lakota. Također, isti će, u skladu sa statutarnim odredbama, obnašati funkcije predsjednika, odnosno potpredsjednika Upravnog odbora.

Pored pomenutih, članovi novog Upravnog odbora sarajevskog kluba će biti: Erol Ramusović, Jasmin Salkić, Tarik Smajović, Adnan Branković i Sead Cucak, što nije konačan sastav, te će se u narednim danima raditi na finalnom popunjavanju ovog organa.

Nakon razrješenja dosadašnjih članova rukovodstva sarajevskog rukometnog giganta i imenovanja novih, Upravni odbor je održao sjednicu na kojoj je usvojen budžet za sljedeću sezonu, kao i plan rada i aktivnosti koje su predviđene za nadolazeći period te četverogodišnja strategija funkcionisanja kluba. Također je donešena odluka o osnivanju Bosnine rukometne akademije, dok će funkciju direktora višestrukog šampiona BiH obnašati član Upravnog odbora, Adnan Branković.

adnan brankovicerol ramusovicjasmin salkicrkbosnasead cucaktarik smajlovic
KOMENTARI

KOMENTARI