Sport Centar

Iz NK Čelik poručili: Ako im je bio cilj gašenje kluba, prevarili su se

U prostorije NK Čelik je stigao odgovor iz Federalnog ministarstva finansija na žalbu zeničkog kluba vezano za reprogram.

Iz NK Čelik poručili: Ako im je bio cilj gašenje kluba, prevarili su se

Stoji da se žalba NK Čelik odbija i da je neosnovana, a kao obrazloženje Ministarstvo finansija je priložilo i obrazloženje u kojem jasno piše da je razlog odbijanja žalbe na reprogram taj što u prva četiri mjeseca dakle januar, februar, mart i april ove godine nisu uplaćivani redovni doprinosi državi od strane kluba.

“Podsjećamo javnost da je tada u klubu ovlašteni organ bio prelazni Upravni odbor sastavljen od NGG-a na čelu sa predsjednikom Selvedinom Šatorovićem koji su potrošili enorman novac za to vrijeme a nisu mogli da ispoštuju državi ono sto sljeduje po zakonu, a sto je jako malo sredstava u odnosu na novac koji su imali, a uz to su po završetku prethodne sezone ostavili klub u ogromnim dugovima i bez igrača koji su otišli odmah po završetku sezone i nisu ni bili u klubu kada je izabran novi Upravni odbor.

Prelazni Upravni odbor sastavljen od NGG- a na čelu s Selvedinom Šatorovićem je pokazao svoje pravo lice i saučesnik je u nesagledivim posljedicama koje bi mogle uslijediti po naš klub odbijenicom naše žalbe od strane Ministarstva finansija. Ako je bio cilj gašenje kluba poručujemo im da su se prevarili i da neće uspjeti u namjeri da se to ostvari. Čelik je preživio sve i preživjeti će i ovaj udar koji su uzrokovali NGG i Šatorović”, stoji u saopštenju Čelika.

nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI