Sport Centar

Iz KK Novi Grad poručili: Vjerujemo da će turnir proći u fer i korektnom nadmetanju

Uz učešće preko 500 takmičera iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u subotu će u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin – Mojmilo" u Sarajevu biti održan tradicionalni 19. međunarodni karate turnir "Novogradski dani 2018".

Iz KK Novi Grad poručili: Vjerujemo da će turnir proći u fer i korektnom nadmetanju

Uz učešće preko 500 takmičera iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u subotu će u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin – Mojmilo” u Sarajevu biti održan tradicionalni 19. međunarodni karate turnir “Novogradski dani 2018”.

Organizator ove manifestacije je Karate klub Novi grad iz Sarajeva, a povodom Dana istoimene sarajevske opštine.

“Kao i svake godine do sad, očekujemo veliki broj takmičara iz nama prijateljskih klubova. Svake godine se trudimo da organizaciju dignemo na jedan viši nivo, tako će biti i ove godine. Već tradicionalno duži niz godina organizujemo ovaj turnir u okviru manifestacije „Novogradski dani”, gdje imamo podršku općine Novi grad, te sponzora. Vjerujem da će turnir proći u fer i korektnom nadmetanju i da će pobjediti najbolji. Svi su dobro došli, dođite da se družimo, takmičimo i ponesemo lijepe uspomene iz Novog grada i Sarajeva”, istakao je Birsen Eljazović, trener KK Novi grad za nezavisne.com.

Na turniru nastupaju svi osim seniora, jer je cilj popularizacija karate sporta kod najmlađih.

“Naš klub je jedan od, po članstvu, najbrojnijih u Sarajevu. Ponosni smo jer okupljamo mahom dječake i djevojčice koji postižu zapažene rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni. Imamo i omladinske reprezentativce na koje smo posebno ponosni i oni ce takođe nastupiti ma predstojećem turniru i od njih svakako očekujemo zapažene rezultate”, dodao je takođe trener KK Novi grad Mehmed Poljo.

birsen eljazovićkarate klub novi gradmehmed poljo
KOMENTARI

KOMENTARI