Sport Centar

Iz dvice u keca: Članovi NSBiH davali iskaz SIPA-i zbog sumnji o šest namještenih utakmica

Krovna kuća evropskog fudbala zatražila je od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest fudbalskih utakmica odigranih u ovoj zemlji zbog sumnji da su bile namještene.

Iz dvice u keca: Članovi NSBiH davali iskaz SIPA-i zbog sumnji o šest namještenih utakmica

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) zatražila je od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest fudbalskih utakmica odigranih u ovoj zemlji zbog sumnji da su bile namještene.

Potvrdio je to neimenovani dužnosnik NSBiH, prenosi Večernji list. Ovaj je zahtjev dostavljen posredstvom Europola te je proslijeđen policijskim tijelima, no nije izvjesno kako će rezultirati opipljivim nalazima. Naime, tokom prošle godine za šest utakmica odigranih u Premijer ligi, ali i nižim ligaškim takmičenjima, s područja Azije uplaćeni su veliki iznosi novca i za vrlo čudne kladioničarske kombinacije.

U nekoliko slučajeva radilo se i o dramatičnim preokretima utakmice, a najveći koeficijenti kod kladioničarskih parova upravo su oni koji se odnose na rezultat na poluvremenu, odnosno kraju utakmice “iz dvice u keca”, što može za samo jedan par iznositi i više od 30. Iz UEFA-e nisu potvrdili, ali ni demantirali navode o postojanju nove istrage.

Sagovornik nije mogao potvrditi o kojim mečevima je riječ, no dodao je da su se “pojedini članovi Saveza znojili dok su davali iskaze u SIPA-i”.

nogometni savez bihsipa
KOMENTARI

KOMENTARI

JBG
Gost

Cijela liga namještena … ništa novo

Amar
Gost

U 3 od 6 sumnjivih utakmica upleten je sarajevski Zeljeznicar. Izgleda da ivica osim jos uvjek drzi sve konce u tom klubu. IZBACITE IH OPET U NIZI RANG!

wpDiscuz