Sport Centar

Iz arhive: Devetogodišnji Dončić slavio titulu s Dragićem, ocem i bivšim kapitenom BiH (FOTO)

Veoma zanimljivu fotografiju objavio je prije nekoliko dana slovenski portal siol.net.

Iz arhive: Devetogodišnji Dončić slavio titulu s Dragićem, ocem i bivšim kapitenom BiH (FOTO)

Na slici iz 2008. bivši kapiten reprezentacije BiH Jasmin Hukić, Marko Milič, Saša Dončić i Goran Dragić slave titulu prvaka Olimpije.

Društvo im pravi jedan klinac u zelenom dresu, sa medaljom oko vrata. Valjda je tatina. Klinac je Luka Dončić, tada 9-godišnji brisač parketa u hali Tivoli, uveliko već “zaražen” košarkom. Gledao je tatu, i na kraju se radovao sa njim i njegovim tadašnjim saigračima.

Priča o Luki neodoljivo podsjeća na onu koju je svojevremeno ispričao Luis Scola. Slavni Argentinac je na Mundijalu 1990. brisao parket u “Luna parku” u Buenos Airesu, imao je 10 godina i sanjao da jednog dana igrao kao – Vlade Divac. Ko zna, možda sam ga na tom Svjetskom prvenstvu i vidio ispod koša sa “pajalicom” u rukama, ali ko je mogao znati da se u njemu krije buduća zvijezda svjetske košarke? San mu se, na sreću, ostvario, isto kao i malog Luke Dončića koji je od brisača parketa za devet godina stigao do zvijezde Evropskog prvenstva.

Tek je napunio 18 godina. U tom uzrastu niko nije davao toliko poena kao on. Sa 29 protiv Latvije nadmašio je Sabonisa iz 1983. i Dražena Petrovića (25) protiv Holanđana iste godine u duelu Jugoslavija-Nemačka.

goran dragicjasmin hukicluka doncicmarko milic
KOMENTARI

KOMENTARI

NE POMINJITE GNJIDU HUKICA!
Gost
NE POMINJITE GNJIDU HUKICA!

NE POMINJI MI HUKICA!

On bi svoju ionako prodatu Tuzlu prodo jos vise, ma prodo bi MATER ZA LICNI prosperitet!
Inace jeli on iz Tuzle, jeli on prokleti komunjara, poserri ga!On niti je Bosnjak niti voli ovu zemlju!Ne kvarite dezeli slavlje pomenom ovog djubreta koji ans je znao i na EP ostaviti na cjedilu kad je igro..samo mi nije jasan Bajramovic ili koji je vec bio selektro kad mu dadose kapitensku tarku..prodato tuzlansko goovno!

Ostali
Gost

Dobro je ba papak, samo ti se politika i nacionalizam motaju po glavi…

Pogledajte obavezno!
Gost

EVO TI pravog nacionalizma!
Evo kako govori TVOJ NAJBOLJI POP U BiH koji je za”bratstvo i jedinstvo”
Pogledaj majmmune pa se onda javi!
Video na 03:40 snimka:
https://www.youtube.com/watch?v=0Kd_O0o-fM8

Ostali
Gost

Ne zanima me jade jadni. Zanima me samo sport i nista vise!!!

wpDiscuz