Sport Centar

Ivetić: Demantovati ćemo sve koji tvrde da igramo loše na Koševu

Uoči utakmice s Krupom, na današnjoj pres-konferenciji u prostorijama FK Sarajevo novinarima se obratio trener Mehmed Janjoš.

Ivetić: Demantovati ćemo sve koji tvrde da igramo loše na Koševu

Na početku se osvrnuo na proteklu sedmicu, koju je obilježio plasman u finale Kupa BiH.

“Mogu da kažem da pripreme za Krupu teku normalno. Imali smo zahtjevnu sedmicu, ali odradili smo sve na odličan način. Situacija u ekipi je dobra, atmosfera je odlična nakon sjajne utakmice protiv Mladosti”, kazao je popularni Čala.

O narednom protivniku, Krupi, govorio je biranim riječima.

“Oni su hit prvenstva. Krupa je napravila puno problema Željezničaru, a dobili su Slobodu. Uz to, naši igrači na domaćem terenu imaju pritisak da što prije riješe utakmicu, a činjenica je da nema više sigurnih bodova i pobjeda. Na strani igramo puno rasterećenije. Ali, ipak, pritisak u Sarajevu je normalan i mi se dobro nosimo s tim”.

Novinarima se obratio i defanzivac Sarajeva Perica Ivetić:

“Svaku utakmicu idemo da napravimo što bolji rezultat, a to je u ovom slučaju pobjeda. Moramo Krupu shvatiti ozbiljno, oni su dobra ekipa, koja je dobro vođena. Imaju dobre pojedince i mi ih moramo maksimalno ozbiljno shvatiti. Ovo je, također, prilika da dematujemo sve koji tvrde da igramo loše na Koševu. Što se konkretno tiče forme, svi mi treniramo, radimo i borimo se, pokušavamo na utakmici to da prezentujemo. Svaki igrač koji nosi dres Sarajeva mora da zna kakva je to institucija i ko je sve tu ranije igrao”, konstatovao je Ivetić.

fksarajevomehmed janjosperica ivetic
KOMENTARI

KOMENTARI