Sport Centar

Ivetić: Dobro je što gostujemo u prvoj utakmici

Prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Perica Ivetić, jedan je od najiskusnijih pojedinaca u redovima Sarajeva, a za zvanični klupski sajt prenio je svoje utiske poslije današnjeg žrijeba, u kojem je Bordo klub saznao svog protivnika u evropskom takmičenju.

Ivetić: Dobro je što gostujemo u prvoj utakmici

“Znali smo i prije žrijeba da nema laganih protivnika. Danas svi ulažu u fudbal i nastoje da napreduju kao klubovi i fudbalske sredine. Poslije današnjeg žrijeba i prethodnih grupa, sigurno je da je ekipa iz Moldavije najteži mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti, ali smo mi bolje rangiran klub i nosioci smo. Tako se moramo i postaviti. Niko nam ne bi garantovao da bi prošli i protivnika, koji je na papiru slabiji. Stvar je pristupa i motivacije”, rekao je Ivetić, dodavši:

“Prva utakmica je u Moldaviji i sigurno je da ćemo učiniti sve da što bolje odigramo taj susret i repreztujemo klub, grad, državu i sebe kao igrače. Mišljenja sam da je bolje što igramo prvu utakmicu u Moldaviji, ali to nužno ne igra presudnu ulogu. Moramo biti kao pravi tim, svi zajedno, uz podršku navijača i nadam se pozitivnom rezultatu u Moldaviji, poslije kojeg ćemo privući što više publike na stadion i slaviti prolazak u drugo kolo.”

“Moldavski fudbal ne pratim dovoljno da sam upoznat u potpunosti sa kvaliteta ekipa, ali ime poput Šerifa, višestrukog prvaka svima je dobro poznato i sigurno je da prve četiri ekipe u Moldaviji posjeduju kvalitet. Mislim da ćemo se dobro upoznati sa svim njihovim dobrim i lošim stranama i spremni dočekati utakmicu”, zaključio je Ivetić.

Prva utakmica između FC Zaria Balti i FK Sarajevo igrati će se 29. juna u Moldaviji, a uzvratni susret se igra 6. jula na Koševu.

fksarajevoperica iveticzaria balti
KOMENTARI

KOMENTARI