Sport Centar

Iron Puki za WBC titulu borit će se protiv turskog boksera Özcana Çetinkaya

Naš uspješni bokser Edin Puhalo alias Iron Puki u Sarajevu, u svom kampu Iron Puki Boxing, na čelu sa trenerom Narcisom Kalajdžićem završava pripreme za meč za WBC titulu koji će biti održan u petak, 15. decembra, u njemačkom gradu Furth im Wald.

Iron Puki za WBC titulu borit će se protiv turskog boksera Özcana Çetinkaya

Puhalo je u novembru dobio poziv da se bori za prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC, a protivnik će mu biti iskusni turski bokser Özcan Çetinkay.

Drago mi je što sam dobio priliku da se borim za titulu prvaka, a ovo će za mene sigurno biti najveći izazov u karijeri. Moj protivnik je dobro rangiran, čak bolje od mene, a koliko je kvalitetan potvrđuje činjenica da je u karijeri boksao sa najboljim svjetskim bokserima, kao i aktuelnim prvacima Mairisom Breidisom, Manuelom Carom, Aleksandrom Ustinovom, Huan Carlos Gomezom… On ima 27 pobjeda, dosta je iskusan i kvalitetan bokser. Naporno sam trenirao i spremam se za ovaj meč karijere. Spreman sam da pokušam da osvojim titulu WBC prvaka po prvi put u historiji BiH, što do sada niko nije uspio – kaže Iron Puki, te ističe veliku podršku i zasluge njegovog menadžera Dalibora Bana, koji je sve organizirao i koji vodi njegovu karijeru u profesionalnom boksu.

Podsjetimo, Puhalu će ovo biti 15. profesionalni meč. Posljednji je imao 14. oktobra u Ljubljani, kada je nokautom pobijedio Adama Gyorkosa i na taj način dobio priliku za borbu za WBC titulu.

edin puhaloiron pukiwbc
KOMENTARI

KOMENTARI