Sport Centar

Investitori odlučni: Pregovori s NK Čelik se neće nastaviti ukoliko se ne ispuni jedan uvjet

Iako su iz novog rukovodstva Nogometnog kluba Čelik poručili kako namjeravaju nastaviti pregovore s potencijalnim investitorima, to se, kako stvari trenutno stoje, neće dogoditi.

Investitori odlučni: Pregovori s NK Čelik se neće nastaviti ukoliko se ne ispuni jedan uvjet

Predstavnici investitora iz Turske su, kako saznaje SCsport.ba, doputovali u Zenicu, ali nemaju namjeru razgovarati s bilo kim iz aktuelnog rukovodstva zeničkog kluba dok se ne ispuni jedan njihov uvjet.

Planirano je da se sastanu sa zeničkim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, a da bi nastavili komunikaciju sa NK Čelik zahtjevaju da se na čelo pregovaračkog tima vrati Jasmin Memišević, koji je prije nekoliko dana, na sjednici Skupštine kluba, podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora.

Podsjećamo, nakon što je izašao iz UO, Memišević je na svom Facebook profilu objavio sljedeći status:

“Poštovani prijatelji, nisam se javno obraćao putem svog profila, ali se osjećam dužan da neke stvari pojasnim. Bog mi je svjedok da sam davao sve od sebe za klub i doveo ga pred vrata izlaska iz krize za sva vremena.

Dao sam ostavku na mjesto predsjednika NK Čelik jer sam bio prisiljen na tako nešto od strane snaga koje su protiv ulaska investitora u klub i koji su me jasno upozorili da će učiniti sve da se moj plan ne ostvari. NK Čelik je u situaciji kada je morao izglasati ulazak investitora po svaku cijenu.

Međutim, zbog pohlepe ljudi i zbog ko zna kakvih igara sam već prije početka Skupštine bio upozoren da ne insistiram na tome. U cilju zaštite svoje porodice i svojih saradnika u klubu sam prećutao neistine koje su iznesene na Skupštini, ali to i nije problem. Problem je jer naš klub ne može dalje bez investitora i slijedi najgori scenario. Želim gospodi iz Nadzornog odbora kao i novom predsjedniku sve najbolje u daljnjem radu.

Investitor je odustao, a sad gospodo iz Nadzornog odbora preuzmite odgovornost za ono što se desilo i za ono što slijedi. Poštovanje svima – napisao je na Facebooku, sada već bivši predsjednik NK Čelik”.

Danas su iz NK Čelik uputili otvoreno pismo kojim pozivaju investitora Aydina Olguna Pekkera da uđe u klub i preuzme upravljanje sportskim segmentom, ali je sada veliko pitanje da li će se to i dogoditi. Preciznije, ukoliko Memišević ne bude šef pregovaračkog tima – neće sigurno.

Ostaje da se vidi da li će Jasmin Memišević pristati da se ponovo upusti u cijelu priču iz koje je, evidentno, prije nekoliko dana izašao vidno razočaran…

jasmin memisevicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Kličo
Gost

Saga se nastavlja……..

Josipa Bašić
Gost

Do sada sam napravio 87.000 dolara koji rade na mreži, a ja sam redovni student. Koristim internetsku priliku koju sam čuo i učinio sam tako velik novac. Vrlo je user friendly i ja sam samo tako sretan da sam saznala o t0mee.

Ovo je ono što radim…➤➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz