Sport Centar

Infantino: Lijepa poruka zajedničkog domaćinstva američkih zemalja

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino u srijedu je nazvao "lijepom porukom" činjenicu da će Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko zajednički organizirati Svjetsko nogometno prevenstv 2026. godine.

Infantino: Lijepa poruka zajedničkog domaćinstva američkih zemalja

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino u srijedu je nazvao “lijepom porukom” činjenicu da će Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko zajednički organizirati Svjetsko nogometno prevenstv 2026. godine.

Infantino je izjavio da su članice krovne svjetske nogometne organizacije glasale sa 134 naprema 65 glasova u korist zajedničke kandidature američkih zemalja nad Marokom.

– To je nešto zbog čega smo sretni – kazao je Infantino.

Današnje glasanje u Moskvi uslijedilo je nakon što su američki predsjednik Donald Trump i kanadski premijer Justin Trudeau razmjenili teške riječi na samitu G7 u Kanadi.

Trump ima loše odnose s Meksikom otkako je pokrenuo predsjedničku kandidaturu u 2015.

– Poruka koja dolazi iz nogometa u kojoj se navodi da zapravo Meksiko, Kanada i Sjedinjene Države zajednički mogu organizovati ovaj najveći sportski i društveni događaj je lijepa poruka – izjavio je Infantino.

Trump je iskoristio društvene mreže kako bi pozdravio ishod glasanja objavljujući u tweetu: “SAD su skupa s Kanadom i Meksikom dobile domaćinstvo Svjetskog prvenstva. Čestitam – sjajan primjer teškog rada!”

Iako se Trump čarka s kanadskim čelnikom oko povećanja američkih tarifa na uvozni čelik i s Meksikom oko gradnje graničnog zida, politički čelnici nisu pretjerano uključeni u kandidaaturu za Svjetsko prvenstvo. Čak i u slučaju da Trump bude reizabran, njegov predsjednički mandat bi istekao prije Svjetskog prvenstva u 2026., prenosi Associated Press.

fifagianni infantino
KOMENTARI

KOMENTARI