Sport Centar

Ilija Bozoljac, novi Džumhurov trener: Navikao sam na pritisak, ne gledam tako na ovaj posao

Damir Džumhur ima osjećaj za igru, veliki je sportista i svaki trener bi poželeo da radi s takvim teniserom.

Ilija Bozoljac, novi Džumhurov trener: Navikao sam na pritisak, ne gledam tako na ovaj posao

Vjerujem da možemo imati uspešnu saradnju, rekao je za “Nezavisne” Ilija Bozoljac, novi trener najboljeg bh. tenisera.

Bozoljac će danas početi raditi sa Džumhurom, 30. igračem svijeta, i jedan od ciljeva svakako je pomak ka vrhu ATP rang-liste.

“Damir je po mom mišljenju najtalentovaniji teniser na svijetu. Dugo se poznajemo, razumijemo se i mislimo da možemo da obostrano napravimo finu saradnju. I dalje pravimo plan rada. Ne bih želio da pričam o detaljima, ali krećemo s radom 1. decembra”, rekao je Bozoljac za “Nezavisne”.

Prvi turnir u narednoj sezoni Džumhur će igrati u Brizbejnu (turnir počinje 31. decembra). Šta bi do tada trebalo popraviti u njegovoj igri Bozoljac nije želio da otkrije, kao i na kojim elementima igre će posebno raditi tokom saradnje.

“Rezultati zavise od mnogo stvari, ali ako sve radimo dobro, i ako budemo posvećeni, a i Damir i ja smo posvećeni onome što radimo, biće i dobrih rezultata”, smatra tridesetdvogodišnji trener, koji je, pored ostalih, sarađivao sa Jelenom Janković, jednom od najboljih srpskih teniserki i nekad prvom teniserkom svijeta.

Na pitanje da li osjeća pritisak što je preuzeo 30. igrača svijeta, Bozoljac je odgovorio:

“Tenis je sport u kojem konstantno osjećate pritisak, bilo da ste igrač ili trener, ali dugo sam u sportu i ne gledam s te strane na ovaj posao. Navikao sam na sve. Imam dosta iskustva u tenisu, dugo godina sam u ovom sportu, tako da nema problema.”

Bozoljac je u profesionalnom tenisu od 2002. godine. Nije osvajao ATP trofeje, ali ima četiri titule sa ATP challengera, među kojima je i ona iz Banje Luke iz 2008. godine, kao i iskustva sa grand slam turnira. Najbolji plasman u singlu mu je 101. mjesto, dok je u dublu bio 99. (trenutno je 333.) Također, igrao je finale Davis cupa.

damir dzumhurilija bozoljac
KOMENTARI

KOMENTARI