Sport Centar

Igrači Bosne složni: Konjuh nam dolazi u najgorem mogućem trenutku

Ekipa Bosne vrijedno se sprema za nastavak sezone u rukometnoj Premijer ligi, a sljedeći susret bit će vrlo težak jer u Sarajevo stiže ekipa Konjuha.

Igrači Bosne složni: Konjuh nam dolazi u najgorem mogućem trenutku

Jedan od derbija najavili su članovi Studenata, Tarik Alibegović i Haris Bračković.

“U nezgodnom periodu nam dolazi stari rival iz Živinica, jedna kvalitetna ekipa koja će sigurno igrati ulogu u borbi za sami vrh tabele. Dolaze po pobjedu i prepuštam im ulogu favorita. Mi kući ne smijemo gubiti bodove tako da će to sigurno biti dobra utakmica u kojoj će oni, ako žele pobijediti, morati dati više od 100%.

Kao i svaki put pozivam navijače da dođu u što većem broju, oni će biti naša neophodna podrška”, rekao je Alibegović.

Slično mišljenje ima i njegov saigrač, Haris Bračković.

“Konjuh je ekipa u jako dobroj formi, koja gaji ambicije ka vrhu tabele što nama daje dodatni motiv da damo maksimalni otpor. Prednost je što igramo kući, imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da smo to dobro odradili. Nadam se da ćemo maksimalno iskoristiti naša uvježbavanja sa treninga da ostvarimo pozitivan rezultat i mislim da je pobjeda jedino o čemu možemo razgovorati u ovom trenutku.

Promjena trenera uglavnom može uticati na dva načina na ekipu. Srećom, kod nas je donijela pozitivne promjene, drugačiji pristup radu, podignut nivo ozbiljnosti i odgovornosti. Velika je konkurencija u ekipi, igrači daju maksimum u nadi da će dokazati treneru da mogu zaslužiti mjesto u prvoj ekipi. Samim tim je nivo treninga podignut na viši nivo, tako da je generalni uticaj trenera u ovom trenutku jako pozitivan, a ja se nadam da će ta pozitivna energija da eksplodira u subotu”.

rkbosnarkkonjuh
KOMENTARI

KOMENTARI