Sport Centar

Igokea neće igrati prvi dio domaćeg prvenstva, a sada bi isto mogli izbjeći i Studenti?

KK Bosna Royal je poslao dopis KSBiH sa željom da im se omogući da ne igraju domaće prvenstvo sve do Lige 6. Potpredsjednikk Saveza Sejo Bukva i direktor studenata Damir Krupalija, su za Oslobođenje.ba pojasnili situaciju.

Igokea neće igrati prvi dio domaćeg prvenstva, a sada bi isto mogli izbjeći i Studenti?

Bukva ističe da će prije utakmice sa Slovačkom zajsedati UO Saveza, te da će se na tom sastanku donijetu odluka o ovoj molbi KK Bosna Royal.

”Dopis Bosne smo dobili putem maila, radi se o tome da oni ne igraju prvi dio prvenstva zato što su prijavili i Evropu. Upravni odbor će zasjedati 5. augusta prije utakmice sa Slovačkom i vidjećemo kakva će odluka biti. Ja vam mogu reći da kada smo dobili dopis ABA lige, Upravni odbor je već tada naglasio da je uslov da svi klubovi koji budu u ABA ligi dva igraju domaće prvenstvo osim Igokee jer ona nastupa u prvoj ligi. Mi ćemo to razmatrati i ukoliko taj prijedlog dobije većinu, mi ćemo ga prihvatiti iako bi se time degradiralo domaće prvenstvo, rekao je Bukva, koji je dodao da je drugi klub iz naše lige koji će učestvovati u ABA ligi dva Zrinjski već ranije odlučio da će od početka igrati domaće prvenstvo”.

Krupalija je istakao da se nada da će imati pozitivan odgovor iz Saveza.

”Mi smo poslali dopis KSBiH vezano da ne igramo domaće prvenstvo do Lige 6. Ja sam u četvrtak na žrijebu u Münchenu vezano za FIBA Europe Cup i ta informacija će mi biti jako bitna jer se moraju dogovoriti termini utakmica, tako da se nadam da ću do utorka-srijede imati njihov odgovor i da znam kako da se postavim i za što da se zalažem. Inače, podržavam stav Saveza. Da je odluka o ABA ligi dva donesena mnogo ranije, mi bismo se drugačije postavili. Nadam se da će nam izaći u susret jer ne tražimo povlašteni status već nismo u stanju ni finansijski, ni igrački, ni kalendarski ispoštovati te zahtjeve. Mi to prvenstveno radimo radi državnog koeficijenta koji je sada 0.00 i mi smo u rangu sa nekim zemljama koje nikada nisu učestvovale u evropskim takmičenjima”, rekao je Krupalija za Oslobođenje.ba.

Na listi želja Bosne su Draško Knežević i Sani Čampara, trenutno su Studenti u procesu finaliziranaj budžeta za narednu sezonu.

”Razgovaramo sa velikim brojem igrača, među njima su i njih dvojica. Mi imamo želju, čekamo samo da vidimo koji je taj budžet na koji možemo računati kako bismo sklopili ekipu. Imamo jedan značajan pomak, a to je da igrači žele sada pričati sa nama, što ranije nije bio slučaj. U svakom slučaju, razgovaraćemo sa igračima koji nam žele biti pojačanja kako bismo popravili rezultate iz prethodne sezone”, završio je direktor Studenata.

 

kkbosna royalksbih
KOMENTARI

KOMENTARI