Sport Centar

Ibričić: Nisam se slagao sa Sušićem, s Prosinečkim imam poseban odnos

Senijad Ibričić, član odlične generacije koja je reprezentaciju BiH odvela u Mundijal u Brazil je u razgovoru za medije u Sloveniji, govorio o periodu koji je proveo u A selekciji BiH, te o tome kako gleda na to što je Robert Prosinečki postao novi slektor BiH.

Ibričić: Nisam se slagao sa Sušićem, s Prosinečkim imam poseban odnos

Senijad Ibričić, član odlične generacije koja je reprezentaciju BiH odvela u Mundijal u Brazil je u razgovoru za medije u Sloveniji, govorio o periodu koji je proveo u A selekciji BiH, te o tome kako gleda na to što je Robert Prosinečki postao novi selektor BiH.

Ibričić je prokomentarisao svoj odlazak iz reprezentacije BiH 2014. godine, te je otkrio da mu je veoma drago što je Prosinečki novi selektor BiH.

”Od državnog dresa sam se oprostio po završetku Svjetskog prvenstva 2014 godine kada smo igrali u Brazilu. Tada se nisam ni pozdravio sa selektorom, bio sam u reprezentaciji deset godina, to sam odluku donio teška srca, ali sam želio provoditi više vremena s porodicom”, rekao je Ibričić i dodao:

”Volio sam ga kao igrača. Imam poseban odnos s njim. Kada je bio sportski direktor Zagreba 2004. godine primjetio me na probnom meču i bio je toliko entuzijastičan oko mene da sam tri dana kasnije potpisao ugovor. Kada bi me zvao mogao bih mu biti samo asistent. Šalim se. Znam da je već izabrao druge. Poštujem Robija, ali je reprezentacija za mene prošlost”.

Za kraj, Senijad je govorio o tome šta bi Robert Prosinečki mogao promijeniti u nacionalnoj selekciji BiH u fudbalu.

”BiH ima ekipu sa jako kvalitetnim igračima i mislim da bi se trebali natjecati u svim većim takmičenjima, ali kod nas to u BiH to ide drugačije. Kada smo otišli na Mundijal, sve smo upropastili. Ginuli smo 20 godina da odemo na veliko takmičenje, te kvalifikacije smo odradili maestralno i onda sve uništimo samo za deset dana. Tako je kod nas uvijek, sve što radimo, radimo težim putem, a na kraju to uništimo. Mislim da je dolazak Robija pravi potez i da će on bar malo promijeniti mentalitet, te da će BiH ipak igrati na Euru 2020. godine”
, rekao je Ibričić za Siol.net.

bihrobert prosineckisafet susicsenijad ibricic
KOMENTARI

KOMENTARI

Mire
Gost

Filozof

BiH
Gost

Kad se samo sjetim one konjine Safeta Susica kako se je samo izivljavao na Senijadu!Koja je to mrcina od covjeka,debil,nula od covjeka!Nadam se,da ce Robi pruziti Seni sansu i pozvati ga u reprezentaciju🇧🇦😎!

i1nye
Gost

ali u ku… i ti seno .da je bio dobar igrac igro bi na sp,ovako se samo vuko ko kuce uz spahu i dzeku.kloc od igraca,glupi krajisnik

BiH
Gost

i1nye mars govedo jebo ti ja mater

i1nye
Gost

jebi svoju magarac jedan glupi

wpDiscuz