Sport Centar

Iako je situacija u RSBiH teška, Izvršni odbor ponovo odgodio sjednicu

Selektor Bilal Šuman jučer je objavio spisak bh. rukometaša na koje računa za dvomeč sa Finskom početkom maja. No, još se uopšte ne zna, gdje će i dali će Šuman okupiti naše igrače, te da li će oni otputovati u Finsku.

Iako je situacija u RSBiH teška, Izvršni odbor ponovo odgodio sjednicu

Posljedice za neodlazak u Finsku bile bi katastrofalne, a izbacivanje reprezentacije iz kvalifikacija, kao i višegodišnja suspenzija, te zabrana takmičenja našim klubovima u Evropi, bile bi neizbježno.
Račun Rukometnog saveza BiH je blokiran, pa tako sponzori ne mogu uplaćivati novac, a onda ostaje pitanje ko će platiti smještaj igrača, kao i put u Finsku.

Sastanak Izvršnog odbora RSBiH trebao se održati prošle sedmice, ali je odgođen za danas. No, ni danas neće biti održan, jer članovi IO navodno imaju previše obaveza.

I naravno, čelni ljudi bh. rukometa još jednom su pokazali da ih ne zanima državna reprezentacija, a zamislite kakva bi samo sramota bila da Terzić, Prce, Vranješ, braća Burić i ostala ekipa ne otputuju u Finsku. No, čelnik RSBiH to ne interesuje, jer je očito da imaju važnijih poslova od brige za državni tim.

bilal sumanrsbihrukomet
KOMENTARI

KOMENTARI