Sport Centar

Hurem: Iako su nas napustile četiri igračice, prihvatamo ulogu favorita u grupi LP

Danas je održana konferencija za medije, pred nastupe SFK 2000 Sarajevu u UEFA kvalifikacionom turniru za učešće u Ligi prvaka za žene, koji će biti održan u glavnom gradu BiH.

Hurem: Iako su nas napustile četiri igračice, prihvatamo ulogu favorita u grupi LP
FOTO: Hajrudin PROLIĆ/SCsport.ba

SFK 2000 Sarajevo je domaćin ovog turnira na kome će uz predstavnika BiH nastupati Vllaznija, PAOK i Bettembourg.

Samira Hurem će sa klupe predvoditi bh. prvakinje, a pred početak ovog turnira izjavila je sljedeće:

”Sutra je naša prva utakmica u kojoj želimo odigrati što bolje. Istina je da su nas napustile četiri igračice, ali to je svakako prilika za mlađe da se iskažu i pokažu svoju vrijednost. Što se tiče protivnika, grupa je izjednačena, a ja nisam vidjela nikakvu posebnu prijetnju po nas, mada uopšte nemamo taj pritisak. Trebamo pružiti maksimum i mislim da će biti sve u redu. Mi jesmo favoriti, uz PAOK, svakako imamo visok rejting zbog prijašnjih rezultata, iako će nam nedostajati te četiri igračice.”

Samira Hurem je sa svojim igračicama iskoristila priliku da pozove sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion Koševo i podrže SFK 2000 u utakmicama Lige prvaka.

Prva utakmica za igračice SFK 2000 protiv Vllaznije igra se u utorak od 17 sati. Potom slijedi duel s Bettembourgom iz Luksemburga u petak u 11 sati, a završni meč grupnog takmičenja Sarajke igraju 28. augusta protiv PAOK-a.

liga prvakasamira huremsfk2000sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI