Sport Centar

Hurem i Spahić: Hvala organizatoru što je ženski fudbal dobio svoje mjesto na ovoj manifestaciji

Na manifestaciji "Kristalnih 11" u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, prvi put je dodjeljeno priznanje i za najboljeg trenera i najbolju fudbalerku ženske Premijer lige.

Hurem i Spahić: Hvala organizatoru što je ženski fudbal dobio svoje mjesto na ovoj manifestaciji

Na manifestaciji “Kristalnih 11” u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, prvi put je dodjeljeno priznanje i za najboljeg trenera i najbolju fudbalerku ženske Premijer lige.

Samira Hurem je očekivano ponijela laskavo priznanje kao trener SFK 2000 Sarajevo.

“Velika stvar je dobiti ovo prizanje od ljudi koji su u fudbalu. Hvala organizatoru što je ženski fudbal dobio svoje mjesto na ovoj manifestaciji i bez obzira na sva dosadašnja prizanja, uvijek je lijepo i motivirajuće dobiti nagradu”, rekla je Hurem.

Alisa Spahić već godinama nosi dres Bordo dama, te je ove sezone proglašena za najbolju fudbalerku. Kapitenka SFK 2000 osvrnula se i na ovu sezonu u ženskoj Premijer ligi.

“Jako sam sretna i zahvalna. Veliki broj igračica je u BiH i ne bi bilo pogrešno da je i neka druga dobila ovu nagradu. Ovo je svakako jedna od naših najboljih sezona, iako smo prošle godine doživjeli smjenu generacija. Ipak, mlađe saigračice su opravdale šansu i nadamo se dobrim nastupima u Evropi.”

alisa spahicfksarajevosamira huremsfk 2000 sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI