Sport Centar

Hrvatski mediji: Luka Modrić dobio nestvarnu ponudu od 40 miliona eura godišnje

Luka Modrić napustio je Rusiju s nagradom najboljeg igrača Mundijala u rukama i s - diskontnom cijenom na leđima. Podatak da ulazi u ozbiljnije godine bio je dovoljan razlog ekspertima s Transfermarkta, specijaliziranog portala za nogometnu trgovinu i procjenu vrijednosti nogometaša, da Modrićevu cijenu  sruše za 15 miliona eura.

Hrvatski mediji: Luka Modrić dobio nestvarnu ponudu od 40 miliona eura godišnje

Luka Modrić napustio je Rusiju s nagradom najboljeg igrača Mundijala u rukama i s – diskontnom cijenom na leđima. Podatak da ulazi u ozbiljnije godine bio je dovoljan razlog ekspertima s Transfermarkta, specijaliziranog portala za nogometnu trgovinu i procjenu vrijednosti nogometaša, da Modrićevu cijenu  sruše za 15 miliona eura.

Donedavno “težak” 40 miliona eura, nogometni superstar tako danas košta “samo” 25 miliona eura. Međutim, kako prenose zagrebačke Sportske novosti, hrvatskom vezisti ponovo je itekako skočila cijena, a navodno je dobio i nevjerovatnu ponudu.

“Modrić danas u rukama drži nestvarnu ponudu iz Kine. Četrdeset miliona eura godišnje, naravno netto”, izjavio je izvor blizak Modriću za hrvatski sportski medij.

S ugovorom u džepu koji mu u Madridu garantuje 8 miliona eura po sezoni 32-godišnjak je trenutno najbolje plaćeni hrvatski igrač, ali dokument karijere tek treba potpisati…

luka modric
KOMENTARI

KOMENTARI