Sport Centar

Hrvati nezadovoljni nagradama: “Srbi bi za zlato dobili pet puta više, a Italijani deset”

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je prije nekoliko dana osvojila titulu svjetskog prvaka, ali igrači koji su taj uspjeh izborili, nisu zadovoljni finansijskim dijelom nagrade.

Hrvati nezadovoljni nagradama: “Srbi bi za zlato dobili pet puta više, a Italijani deset”

Naime, svaki od reprezentativaca koji su iznijeli teret Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, za titulu prvaka svijeta, dobio je po 6.000 eura, a našim komšijama smeta to što bi Srbija, da je uspjela osvojiti ono što je Hrvatska, nagradila svakog od vaterpolista sa po nevjerovatnih 30.000 eura.

“Finansijski dio priče još nismo riješili. Već godinama trudim se da napravim takav način finansiranja našeg Saveza u kojem će nama svaki ovakav rezultat predstavljati finansijsko olakšanje, a ne opterećenje. Mi smo igračima obećali premije koje za Savez nisu mali izdaci. Imamo situaciju da će jedan Mađar za srebro dobiti koliko i pet naših igrača za zlato. Srpski će vaterpolisti za svoju bronzu dobiti više nego dva naša igrača zajedno za svoje svjetsko zlato. Primjera radi, da su Mađari postali svjetski prvaci, dobili bi po 50.000 eura, Italijani deset puta više od nas, što je kod nas nemoguće”, rekao je Perica Bukić, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza.

hrvatskasrbijavaterpolo
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Akoje “to” problem, budite onda “srbi”….
Penzijoner po zagebu,sarajvu il beogradu bude sritan kad nađe koru hliba u kontenjeru, a ti tu sad našo nekog peglat…
Biži očijuti…

wpDiscuz