Sport Centar

Hrbat: Ne zanima nas ništa drugo osim pobjede

Nakon pauze od 10 dana rukometaši Vogošće Poljine Hills nastavak dobre serije igara i rezultata žele nastaviti sutra, kada dočekuju ekipu Konjuha. Lijevi bek i povratnik u redove Vogošće PH Adis Hrbat ističe da je ekipa dobro iskoristila pauzu.

Hrbat: Ne zanima nas ništa drugo osim pobjede

“Pauza je dobro došla i radili smo na poboljšanju nekih stvari. Mogu reći da smo zadovoljni onim što smo napravili dosad, a svojim igrama, a posebno rezultatima pokazujemo da smo zasluženo na prvoj poziciji na tabeli. Dovoljan je podatak da smo bez izgubljenog boda u nastavku sezone. Naravno, lagano tempiramo formu za ono što nas očekuje u Ligi 4, jer tek tada počinju prave utakmice”, riječi su Hrbata, koji očekuje trijumf u duelu protiv Konjuha.

“Protivnik je vrlo nezgodan, jer se bori da bude među tri ekipe, koje će igrati Ligu 4. Imaju svoju računicu i sigurno da dolaze da pobijede, no što se Vogošće PH tiče nas ne zanima ništa drugo osim pobjede i sve osim nje bi bilo veliko iznenađenje, jer igramo na domaćem terenu”, istakao je Hrbat, koji kaže da se dobro prilagodio ekipi nakon što je u polusezoni stigao iz redova Bosne (S).

“Već sam igrao u Vogošći i poznajem većinu igrača, a i sa trenerom Tomićem sam već sarađivao, tako da nema nepoznanica i nadam se da ću biti od velike pomoći ekipi u borbi za visoke ciljeve”, završio je Hrbat.

Meč RK Vogošća Poljine Hills – RK Konjuh igra se sutra (subota) od 19 sati u KSC “Amel Bečković” u Vogošći.

rkvogosca
KOMENTARI

KOMENTARI