Sport Centar

Haseljić: Krivaji treba biti čast što dočekuje lidera prvenstva

Haseljić: Krivaji treba biti čast što dočekuje lidera prvenstva

Izabranici trenera Gorana Tomića osvojili su maksimalnih šest bodova, a prvo su savladali kao gosti Zrinjski rezultatom 23:20, da bi se u 15. kolu lako obračunali s Čelikom kojeg su savladali s 42:30.

“Možemo biti zadovoljni rađenim u prve dvije utakmice nastavka sezone. Posebno onim što smo uradili u Mostaru protiv Zrinjskog, kada smo nakon dobro obavljenih priprema pružili sjajnu partiju u odbrani. Uprava odlična igra u odbrani bila je ključ ovog trijumfa”, kaže golman Vogošćana Mirza Haseljić, koji je istakao da je odbrana malo popustila u duelu protiv čelika.

“Kada je u pitanju meč sa Čelikom, malo smo se opustili, jer smo znali da smo favoriti protiv Zeničana, koji nisu u najboljoj poziciji na tabeli, a imali su i nekih problema. Primili smo puno golova, ali lošiju odbranu nadoknadili smo dobrim napadom, tako da možemo reći da je prvi utisak vrlo dobar”, govori Haseljić.

U okviru 16. kola Haseljić i društvo gostuju u Zavidovićima, gdje igraju protiv, na domaćem terenu uvijek nezgodne Krivaje.

“Krivaja uvijek igra bolje na domaćem terenu. Imaju veliku podršku navijača, a osim toga, sigurno da im je veliki motiv što im dolazi lider prvenstva. Naravno, ne trebamo se plašiti Krivaje, već još jednom moramo dokazati zašto ove sezone imamo ambicije da osvojimo duplu krunu”, završio je Haseljić

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI