Sport Centar

Hasančić: Teško je postići 20 golova na treningu, a mi smo to uspjeli u zvaničnoj utakmici

Kadeti FK Sarajevo imaju izuzetnu polusezonu iza sebe.

Hasančić: Teško je postići 20 golova na treningu, a mi smo to uspjeli u zvaničnoj utakmici

Naime, izabranici Admira Hasančića se nalaze na prvom mjestu poslije 18 odigranih utakmica te će kao sigurni lideri dočekati zimsku pauzu, obzirom da čak 11 bodova iznosi njihova prednost nad drugoplasiranom ekipom Širokog Brijega.

“Od samog početka, priprema, mogu biti zadovoljan sa igračima kadeta Akademije FK Sarajevo. Napravili smo jednu jako dobru selekciju. Prošle godine smo bili prvaci i sada smo na putu da ostvarimo isti uspjeh. Naši dječaci su opravdali epitet glavnog favorita iz utakmice u utakmicu. U ovoj sezoni do sada smo ostvarili učinak od 14 pobjeda i 4 nerješena rezultata, uz sjajnu gol razliku 91:5. Možemo biti u potpunosti zadovoljni igrama, rezultatima i ono što nas naročito veseli jeste što selekcija kadeta ima veliki broj reprezentativaca u svojim redovima”, rekao je trener bordo kadeta, Admir Hasančić, dodavši:

“Dosta utakmica smo odigrali jako dobro. Izdvojio bih pobjede na gostovanjima Željezničaru (2:1), te Zrinjskom u Mostaru (4:0). Naravno, uvijek očekujemo pobjede, bez obzira ko je protivnik. Želimo da naši dječaci imaju taj pobjednički mentalitet.”

Posljednja utakmica jesenjeg dijela odigrana je protiv Viteza. Rezultat zvuči gotovo nevjerovatno, 20:0 za Sarajevo. Inače, najbolji strijelac kadeta, ujedno i lige je Tarik Hasančić sa 15 golova, a odličan učinak su ostvarili i Hamza Gasal (13), Amar Jašarević (11) i Armin Šarić (9).

“Kako 20:0? Učimo našu djecu da igraju, da uživaju u ovom sportu. Pokazujemo da je ova selekcija na zavidnom nivou, te da je urađena odlična selekcija. Teško je zaista na treningu postići 20 golova, a mi smo to uspjeli na službenoj utakmici”, zaključio je Hasančić.

admir hasancicfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI