Sport Centar

Handžić: Sretan sam u Mostaru, naredne sezone ”napadamo” Premijer ligu!

Velež u posljednje vrijeme igra fantastično i Rođeni su veoma blizu ostvarivanja cilja, a to je opstanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Fudbaler mostarskog kluba, Faris Handžić, ističe da je najveći razlog odlične forme veoma dobra situacija u klubu.

Handžić: Sretan sam u Mostaru, naredne sezone ”napadamo” Premijer ligu!
FOTO: Faris Handžić (desno)

Handžić je pred početak drugog dijela sezone potpisao ugovor sa Veležom, a prethodno je nastupao za slovačku Bansku Bystricu.

“Za sada je sve ekstra. Klub napreduje. Situacija je jako dobra. Ja sam prezadovoljan. Nadam se da će ovako ostati. Nisam nimalo pogriješio dolaskom u Velež. Ovo je bio pravi potez, jer se klub polako diže i ide sve bolje”, rekao je Handžić za SCsport.ba, dodavši:

“Najveći razlog dobre forme? Imamo dobar kolektiv. Situacija u klubu je dobra. Imamo kvalitetne igrače. Složni smo kao ekipa. Nema problema u klubu. Ne kasne plate. Kada je sve posloženo, onda mora ići dobro”.

Velež je donedavno strahovao za opstanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a sada ima matematički šanse da se vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

“Bila je loša situacija na početku, ali nizom dobrih rezultata smo se vratili. Nije realno da uđemo u Premijer ligu ove sezone. Primarni cilj nam je bio ostanak u Prvoj ligi FBiH. Nadam se da ćemo to ostvariti i sljedeće godine “napadamo” Premijer ligu”, dodao je 21-godišnji veznjak.

Handžić ističe da mu je lijepo u Mostaru i postoje šanse da i naredne godine nosi dres Rođenih.

“Što se mene tiče, jako sam sretan u Veležu. Ne znam šta ljeto donosi, vidjet ćemo. Ako dođe ponuda koja će zadovoljiti mene i klub, onda ide. Ako ne, ostajem, jer u Mostaru mi je lijepo”, istakao je talentovani fudbaler.

Handžić je prošao omladinske kategorije Sarajeva, gdje je igrao i u seniorskom timu, a ističe da bi volio da tim sa Koševa osvoji duplu krunu. Bordo klub je u finalu Kupa BiH, dok u prvenstvu zaostaju tri boda za Željezničarom tri kola prije kraja.

“Volio bih da Sarajevo osvoji Kup i prvenstvo. Volio bih ako je to moguće i zbog Vedrana Puljića i navijača. Ako ne može dupla krupa, onda barem da se osvoji Kup”, rekao je Handžić za kraj razgovora za SCsport.ba.

faris handzicfkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI