Sport Centar

Hajrudin Prolić novi urednik portala SCsport.ba

Redakcija portala SCsport.ba dobila je, govoreći u sportskom žargonu, dragocjeno pojačanje. Glavni i odgovorni urednik od danas je Hajrudin Prolić.

Hajrudin Prolić novi urednik portala SCsport.ba
FOTO: Hajrudin Prolić rođen je u Sarajevu, 13. avgusta 1976. godine

Hajrudin Prolić novi je urednik portala www.SCsport.ba. Riječ je o medijskom radniku koji je više od 20 godina prisutan u žurnalistici.

Kao novinar i urednik, Prolić je radio u brojnim medijima; “Večernjim novinama”, NTV 99, “Sport Markeru”, “Sportskoj piramidi”, “Nezavisnim novinama”, “Asu”, “Jutarnjim novinama”… Prije aktuelnog prelaska u Sport Centar, Hajrudin Prolić radio je u “Dnevnom avazu”, gdje je nekoliko godina, između ostalog, obavljao funkciju šefa DESK-a.

Tokom dvije decenije rada, iskustvo je stjecao u skoro svim rubrikama i vrstama medija, a specijaliziran je upravo za oblast sporta, što mogu posvjedočiti čitaoci njegovih kolumni i članaka, objavljivanih u pomenutim medijima. Također, Prolić je tokom karijere radio i intervjue sa velikim brojem svjetskih sportskih zvijezda, poput ekskluziva s Arydasom Sabonisom, Tonyjem Parkerom, Ikerom Casillasom…

hajrudin prolicscport.basport centar
KOMENTARI

KOMENTARI

irfan kreho
Gost

Sport je bio tvoje zivotno opredjelenje, sve ostalo je epizoda. Tvoji vrcavi sportski tekstovi opet ce biti rado citani. Samo naprijed, Prola.

wpDiscuz