Sport Centar

Hajrudin Prolić novi urednik portala SCsport.ba

Redakcija portala SCsport.ba dobila je, govoreći u sportskom žargonu, dragocjeno pojačanje. Glavni i odgovorni urednik od danas je Hajrudin Prolić.

Hajrudin Prolić novi urednik portala SCsport.ba
FOTO: Hajrudin Prolić rođen je u Sarajevu, 13. avgusta 1976. godine

Hajrudin Prolić novi je urednik portala www.SCsport.ba. Riječ je o medijskom radniku koji je više od 20 godina prisutan u žurnalistici.

Kao novinar i urednik, Prolić je radio u brojnim medijima; “Večernjim novinama”, NTV 99, “Sport Markeru”, “Sportskoj piramidi”, “Nezavisnim novinama”, “Asu”, “Jutarnjim novinama”… Prije aktuelnog prelaska u Sport Centar, Hajrudin Prolić radio je u “Dnevnom avazu”, gdje je nekoliko godina, između ostalog, obavljao funkciju šefa DESK-a.

Tokom dvije decenije rada, iskustvo je stjecao u skoro svim rubrikama i vrstama medija, a specijaliziran je upravo za oblast sporta, što mogu posvjedočiti čitaoci njegovih kolumni i članaka, objavljivanih u pomenutim medijima. Također, Prolić je tokom karijere radio i intervjue sa velikim brojem svjetskih sportskih zvijezda, poput ekskluziva s Arydasom Sabonisom, Tonyjem Parkerom, Ikerom Casillasom…

hajrudin prolicscport.basport centar
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
irfan kreho
Gost

Sport je bio tvoje zivotno opredjelenje, sve ostalo je epizoda. Tvoji vrcavi sportski tekstovi opet ce biti rado citani. Samo naprijed, Prola.

wpDiscuz