Sport Centar

Hadžić: Gledat ćemo da kompletiramo ekipu do Evrope, promovisat ćemo i naše talente

U prostorijam FK Sarajevo danas je predstavljen koordinator sportskog segmenta bordo kluba, Emir Hadžić. Dakle, riječ je o funkciji koja je najbliža pojmu sportskog direktora.

Hadžić: Gledat ćemo da kompletiramo ekipu do Evrope, promovisat ćemo i naše talente
FOTO: Hadžić: Novoimenovani koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)

U prostorijam FK Sarajevo danas je predstavljen koordinator sportskog segmenta bordo kluba, Emir Hadžić. Dakle, riječ je o funkciji koja je najbliža pojmu sportskog direktora.

Novog člana klupskog rukovodstva biranim riječima je predstavio prvi čovjek Upravnog odbora FKS Senad Jahić, a nakon toga prisutnima se obratio i sam Hadžić:

“Hvala svima na podršci. Presretan sam, jer sam došao u klub u kojem sam proveo najbolje dane igračke karijere. Ovo je velika čast za mene, ali i odgovornost. Jedan od ciljeva je da vratimo navijače na stadion, a moja uloga podrazumijeva da napravim što bolju komunikaciju između skauting tima, prvog tima i Akademije. Želimo da promoviramo mlade igrače, ali jasno je da moramo dovesti i nekoliko pravih pojačanja. Jedan od segmenata na kojem ćemo raditi jeste da igrači ne odlaze više bez odštete”.

Donedavno je bio sportski direktor Olimpika. Na pitanje kako je prošao rastanak sa bivšim klubom, Hadžić je kazao:

“Hvala Olimpiku i ljudima koji vode klub na svemu, zaista. Imamo dogovor da ću tu biti još dvije naredne utakmice, do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH. Razišli smo se veoma korektno”.

O eventualnim pojačanjima, kojima bi se upravo trebao baviti, Hadžić je kazao:

“Trebamo analizirati tržište. Međutim, uvijek je bolje da dovedemo domaćeg igrača nego stranca, koji bi trebao svakako biti dva-tri bolji od naših fudbalera. Svakako nemamo puno vremena. Generalno, od Uprave nisam tražio nikakve garancije, ljudi iz Sarajeva će vremenom vidjeti da li sam ja pravi čovjek za ovo mjesto. Također, želimo napraviti što bolju komunikaciju sa navijačima i što prije trebamo riješiti problem sa njima”.

Jahić je pomenuo da je bilo i drugih kandidata za ovu funkciju:

“Bili su pregovori sa većinom kandidata koji su se spominjali u medijima. Ali prevaga je bila ono što nam je prezentirao Hadžić, dopao nam se njegov plan. Svakako se nećemo petljati treneru i koordinatoru u posao”.

Što se tiče budžeta za nove igrače, Emir Hadžić je istakao:

“Sinoć sam prvi put razgovorao sa Musemićem, u narednim periodu će biti napravljena transfer lista. Sigurno će biti teško dovesti prava pojačanja, te ćemo brzo morati odrediti sredstava sa kojima raspolažemo. Jedan od ciljeva nam je da kompletiramo ekipu prije Evrope, kako bi svi zajedno prošli pripreme.”

O finansijskoj situaciji govorila je i direktorica Sabrina Buljubašić:

“Što se tiče budžeta, komuniciramo sa većinskom ulagačem i sigurno je da naš model može priuštiti kvalitetna pojačanja, ali takvi igrači moraju opravdati visoka primanja na terenu. Ponude za određene igrače imamo, ali naš priorotet je da ih zadržimo još godinu dana, pogotovo mlade fudbalere. Naravno, ukoliko dođu neke izdašne ponude, razmotrit ćemo ih.”

Također je istakla da Elvis Sarić napušta klub, prije svega zbog velike želje igrača da ode u inozemstvo. Produženje ugovora, kako ističe Buljubašić, nuđeno mu je već nakon utakmica sa Zarijom.

emir hadzicfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Xp1
Gost

Reference? Bio u Olimpiku…….valjda će biti rezultata i uspjeha.

wpDiscuz