Sport Centar

Hadžibegić: Ljut sam na sebe, čovjek mog iskustva je morao ovo predvidjeti

Nakon što je dobio otkaz u Valenciennesu, naš stručnjak Faruk Hadžibegić dao je intervju sa čuveni "L'Equipe".

Hadžibegić: Ljut sam na sebe, čovjek mog iskustva je morao ovo predvidjeti

Istakao je kako je bio iznenađen odlukom rukovodstva francuskog drugoligaša, jer je smatrao da je na dobrom putu.

“Bio sam čak šokiran, najviše zbog mog rada i predanosti, uloženih u klub, na svim razinama. Bio sam svaki dan u klupskom centru od sedam ujutro, zato mi se nijed svidjelo kako je ispalo. Naravno, bio sam spreman da me predsjednik Eddy Zdziech otpusti ako budemo imali nekih nesuglasica. Ali opet za sve, uključujući i vas novinare, to nije bio dovoljno jasan razlog. Prošao sam kroz puno toga ovdje. Osjećao sam se poniženo. Ali želim nastaviti dalje, citirajući jednu damu: Hvala vam za ovaj trenutak!”

Na konstataciju kako se izvana činilo da ima dobru komunikaciju s klupskim predsjednikom, Hadžibegić je kazao:

“Osjećam se izdano. Nisam čak ni ljut na Eddyja Zdziecha. Ali jesam na sebe. Čovjek s mojim iskustvom je morao ovo predvidjeti.  Neslaganje je, očito, bilo zbog nekih novih igrača. Za neke nisam čak ni znao da su došli. Bila je moja profesionalna dužnost da dam svoje mišljenje o ovoj grupi fudbalera, da bi predsjednik rekao kako ne vjerujem u njegov projekt”, istakao je Hadžibegić.

Otkrio je da će tužiti francuski klub zbog načina na koji je proveden njegov otkaz.

“Nažalost, ja sam obavezan da potvrditi svoja prava. Nikad to nisam želio. Više bih volio prijateljski rastanak. Sada sam slobodan, na tržištu”.

faruk hadzibegicvalenciennes
KOMENTARI

KOMENTARI