Sport Centar

Hadžiahmetović za SC: Probleme s povredom uskoro ću riješiti, brzo se vraćam na teren

Amir Hadžiahmetović u novoj sezoni nije upisao nijednu minutu u nekom zvaničnom meču. Razlog, naravno, ne leži u njegovim nogometnim kvalitetima, koji su i dalje neosporni, već u povredi.

Hadžiahmetović za SC: Probleme s povredom uskoro ću riješiti, brzo se vraćam na teren

Biser bh. fudbala prošle sezone bio je jedan od nosilaca igre Konyaspora i među najzaslužnijima za osvajanje Kupa Turske te bi u novom ciklusu kvalifikacija za EP trebao biti i ključni nogometaš mlade reprezentacije BiH. No, upravo zbog povrede će vjerovatno morati preskočiti nadolazeće susrete s Rumunijom i Crnom Gorom.

“Već neko vrijeme imam problema s donjim trbušnim zidom. Zbog te povrede nisam još ni za Konyu ove sezone upisao nijedan nastup, zbog toga vjerovatno neću moći nastupiti ni za reprezentaciju, što mi je također veoma žao, jer se radujem svakom okupljanju i nastupu u dresu sa državnim grbom. Problem sam pokušavao riješiti raznim terapijama, ali ništa nije upalilo. Iako sam to neko vrijeme odlagao, vjerovatno ću ipak morati biti podvrgnut nekom lakšem operativnom zahvatu. Nakon što to obavim, očekujem da se brzo vratim na teren”, kazao je Hadžiahmetović za SCsport.ba.

amir hadziahmetovickonyaspormlada reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI