Sport Centar

Gutić: Podržat ćemo učešće rukometašica Jedinstva u Challenge Cupu

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će ovogodišnje učešće Ženskog rukometnog kluba Jedinstvo AtlasRelax u EHF Challenge Cupu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima kluba.

Gutić: Podržat ćemo učešće rukometašica Jedinstva u Challenge Cupu

Naime, osvajanjem naslova viceprvakinja BiH, rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa izborile su pravo nastupa u ovom međunarodnom takmičenju, ali je učešće bilo upitno zbog nedostatka finansijskih sredstava, saopćeno je iz Ureda premijera Vlade Tuzlanskog kantona.

– U skladu sa našom dosadašnjom praksom, Vlada će podržati učešće našeg kluba u jednom tako renomiranom takmičenju kao što je EHF Challenge Cup. Osim sportskog značaja, ovo učešće na najbolji će način promovirati Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu – rekao je tokom sastanka premijer Gutić, te pozvao i lokalnu zajednicu da se uključi i pomogne učešće rukometašica na ovoj renomiranoj međunarodnoj sportskoj smotri.

Član Skupštine Jedinstva Alija Hasić istaknuo je da s obzirom na stanje u kantonalnom budžetu svi sportski savezi, klubovi i udruženja trebaju biti zadovoljni iznosom sredstava koja dobiju.

– Ta sredstva sigurno nisu dovoljna, ali su odraz trenutnih realnih mogućnosti i ja sam na tome Vladi zahvalan – rekao je Hasić.

Gutić je dodao da Vlada razumije stanje u kojem se sportski klubovi nalaze i nastoji maksimalno podržati njihove aktivnosti, a posebno one koje imaju međunarodni karakter.

– Kako bi smo stvorili preduslove da ta pomoć bude još efikasnija i uopće kvalitetnija, Vlada će oblast sporta, uz kulturu, izdvojiti iz resora ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te im dodati i oblast brige za mlade. Formiranjem novog ministarstva za kulturu, sport i mlade kreirat ćemo i obavezu da se ovim oblastima u narednom periodu posveti više pažnje – zaključio je premijer Gutić.

ehf challenge cupvlada tuzlanskog kantonazrkjedinstvo
KOMENTARI

KOMENTARI