Sport Centar

Gruđanke žele odbranu naslova, ‘Labudice’ peti trofej Kupa, Bišćanke i ‘Skautice’ čekaju šansu

Gruđanke žele odbranu naslova, ‘Labudice’ peti trofej Kupa, Bišćanke i ‘Skautice’ čekaju šansu

Na završnom turniru sastat će se ekipe OŽRK Jedinstvo Adler i ŽRK Bihać sa početkom u 16:30, te HŽRK Gurde-Autoherc i HŽRK Izviđač-Autotrans u 19 sati.

Titulu brane rukometašice HŽRK Grude-Autoherc, koje su i aktuelne prvakinje BiH i prve favoritknje za odbranu naslova. Svoju šansu će sigurno tražiti i rukometašice Jedinstva, koje će nošene domaćom publikom probati u Tuzlu donijeti jedan trofej nakon dugog niza godina. Ove sezone popularne “Labudice” igraju sjajno, a prvenstvo su okončale kao viceprvakinje BiH.

ŽRK Bihać i HŽRK Izviđač sigurno neće doći a bijelom zastavom u grad soli i ako eventualno prirede iznenađenje to će značiti i plasman u  Evropu s obzirom da kroz prvenstvo to nisu obezbijedile.

Podsjetimo da je finalni meč Kupa na rsporedu u nedjelju u 15:30 uz direktan prijenos na BHT.

Najviše titula u Kupu BiH za rukometašice ima ekipa Borca iz Banja Luke, koja je takmičenje osvajala šest puta, Jedinstvo Tuzla je četiri puta osvojilo Kup naše zemlje, Željezničar Hadžići i Ljubuški po tri puta, Katarina Mostar dva puta, dok Čelik, Mira Prijedor i HŽRK Grude-Autoherc imaju po jedan trofej osvajačica Kupa BiH.

arsenalmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI