Sport Centar

Grbavica će u junu ugostiti reprezentaciju BiH?

Stadion Grbavica u martu je, u terminu kada smo u Elbasanu igrali s Albanijom, trebao biti domaćin nogometnoj reprezentaciji BiH i njenoj utakmici protiv Egipta, piše u današnjem izdanju "Dnevni avaz".

Grbavica će u junu ugostiti reprezentaciju BiH?

Zbog čangrizavosti protivnika, čiji su zahtjevi bili previsoki, ta ideja je propala.

No, ona o povratku reprezentacije na Grbavicu, nije. Kakao prenosi “Dnevni avaz”, naš državni tim bi u junu mogao istrčati na teren Željinog stadiona i odigrati pripremnu utakmicu pred možda i ključni susret kvalifikacija protiv Grčke, koji se igra 9. juna na Bilinom polju.

Selektor Mehmed Baždarević izrazioje želju da njegovi izabranici pred duel s Grcima odigraju jedan pripremni susret protiv nekog slabijeg protivnika, selekcije poput San Marina, Lihtenštajna…

No, pošto tada nema zvaničnih FIFA-inih termina za prijateljske utakmice, već bi se takav susret igrao tokom pripremnog perioda našeg tima, pitanje je da li će ideja biti provodiva u djelo, zaključuje “Dnevni avaz”.

Stadion Grbavica posljednji put je bio domaćin reprezentaciji BiH u avgustu 2010. godine, kada smo igrali prijateljski susret sa selekcijom Katara.

fkzeljeznicargrbavicansbih
KOMENTARI

KOMENTARI