Sport Centar

Gostujuće pobjede obilježile dan: Zrinjski slavio u velikoj drami u Tuzli

Danas su na bosanskohercegovačkim parketima odigrana tri duela košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine, a više uspjeha imale su gostujuće ekipe koje su zabilježile sve tri pobjede.

Gostujuće pobjede obilježile dan: Zrinjski slavio u velikoj drami u Tuzli

U vrlo uzbudljivom duelu u Mejdanu Sloboda je doživjela poraz od Zrinjskog rezultatom 77:79. Susret je obilježila velika drama koja je riješena u posljednjim trenucima, a Tuzlaci nisu uspjeli stići prednost iako su nadoknadili ozbiljan zaostatak.

Goste je do pobjede predvodio sjajni Vedran Princ sa 21 poenom, tri skoka i tri asistencije, dok je u tuzlanskom timu najefikasniji bio Marko Rikalo sa 18.

Važnu pobjedu zabilježio je i Kakanj u Širokom Brijegu rezultatom 61:56. Akteri susreta se neće moći pohvaliti sjajnom efikasnošću, ali razloga za zadovoljstvo imaju Kakanjci koji su odigrali danas odličnu odbranu i zasluženo slavili.

Danilo Njegovanović (Kakanj) bio je najefikasniji pojedinac susreta sa 18 poena, a jedan manje postigao je Nebojša Pavlović kod gostiju.

Preokret je napravila i ekipa Mladosti protiv Bošnjaka na gostujućem terenu i slavila rezultatom 88:80. Gosti su nadoknadili zaostatak u posljednjoj dionici i slavili pobjedu na krilima sjajnog Nikole Majića koji je ubacio 24 poena.

hkkzrinjskiokkslobodaprvenstvo bih u kosarci
KOMENTARI

KOMENTARI