Sport Centar

Gornji Vakuf – Uskoplje bi mogao postati dom reprezentacije: Čelnici Saveza obišli novootvorenu dvoranu

Sjajna rukometna priča živi u Gornjem Vakufu- Uskoplju! To je svakako bio razlog posjete direktora reprezentacije BiH Gordana Muzurovića, Enida Tahirovića i selektora U-14 reprezentacije, Jasmina Mrkonje ovom lijepom bosanskohercegovačkom gradu!

Gornji Vakuf – Uskoplje bi mogao postati dom reprezentacije: Čelnici Saveza obišli novootvorenu dvoranu

Impresivno je vidjeti novo sagrađenu dvoranu u kojoj se igra rukomet, a koja je u maju mjesecu ove godine otvorila vrata nekim, nadam se, budućim reprezentativcima, kao i sportu u cjelini!

Osjeti se izvanredna atmosfera koja vlada u ovom sportskom gradu kroz podršku koju građani daju svom klubu kao i državnoj reprezentaciji! Ovo je bila prilika da sa čelnicima grada i rukometnog kluba “Sloga” dogovorimo okupljanje, treninge i utakmicu za selekciju U-14 uz obezbjeđivanje svih potrebnih uslova od strane naših domaćina!

Odličan posao rade ljudi poput načelnika opštine Seada Čausevića i njegovog pomoćnika Sofić Osmana, kao i ministra iz SBK Milanović Sedžada te direktora rudnika uglja ” Gračanica” Muftić Saliha te vlasnika firme ” ATT” Adnan Telalovic i predsjednika kluba Saliha Karalića koji su bili domaćini sastanka na kome smo dogovorili gostovanje reprezentacije, na čemu im se iskreno zahvaljujem – istakao je direktor Muzurović!

Upriličena je posjeta utakmici federalne lige između rukometnog kluba “Sloga” i rukometnog kluba “Međugorije” koja je protekla u izvanrednoj sportskoj atmosferi!

Ovaj dogovor je na tragu opredjeljenosti namjeri da sve reprezentativne selekcije što češće budu prisutni na cijelom prostoru BIH! Publika u dvorani je aplauzom pozdravila istinske legende BH rukometa Enida Tahirovića i Jasmina Mrkinju!

Napominjemo da je utakmica protiv Estonije 25. oktobra s početkom u 20h u dvorani „Mirza Delibašić“

rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI