Sport Centar

Gordić nakon osvojene titule: Nisam ja junak, već momci koji su igrali pod injekcijama

Podgorička Budućnost preksinoć je dočekala 11. šampionsku titulu od nezavisnosti Crne Gore, a nijedna dosadašnja se neće tako pamtiti kao ova, izborena u drami i vrhunskoj košarkaškoj predstavi.

Gordić nakon osvojene titule: Nisam ja junak, već momci koji su igrali pod injekcijama
FOTO: Gordić: Blistao u majstorici

Mornar je u pet mečeva finala bio ravnopravan, dostojan rival, i u igri za trijumf do posljednjeg napada u majstorici (76:73). Reprezentativac BiH Nemanja Gordić bio je junak meča, hladnokrvan realizator ne samo u posljednjem minutu sa linije bacanja.

– Ne mogu reći da sam ja bio junak. Meni je lakše bilo da šutiram ta bacanja, jer sam znao da su iza mene momci koji su stisnuli zube i nastupili pod povredom. Šehović, Popović, Reynolds, svi su nastupili pod injekcijama. Na kraju je presudila naša timska snaga – rekao je Gordić.

Bivši košarkaš sarajevske Bosne Suad Šehović također je bio jedan od heroja:

– Ovo je najteža ali najslađa titula. U Crnoj Gori sada imamo dva kvalitetna, jaka tima. U narednim sezonama moraćemo zato i mi biti jači. Čestitke igračima Mornara na kvalitetno odigranom finalu, kako i saigračima. Morali smo igrati pod injekcijama, ne samo ja, sa skraćenom rotacijom. Vrijeme je za slavlje, pa pravo na pripreme za nove pobjede.

buducnost volinemanja gordicsuad sehovic
KOMENTARI

KOMENTARI