Sport Centar

Goran Tomić za SC: Na domaćem terenu smo favoriti protiv svakog protivnika

Derbi 2. kola Lige za prvaka BiH u rukometu igra se sutra od 20 sati u Vogošći, gdje će rukometaši Vogošće Poljine Hills dočekati ekipu Izviđača Central osiguranja, koja je aktuelni prvak naše zemlje.

Goran Tomić za SC: Na domaćem terenu smo favoriti protiv svakog protivnika

Trener Vogošćana Goran Tomić u razgovoru za portal SCsport.ba istakao je da je zadovoljan pobjedom njegovih izabranika u prvom kolu protiv Konjuha (31:23).

“Bio je to dosta težak meč za nas, ali na psihološkom planu. Ipak je prva utakmica i pritisak je bio ogroman, no držali smo konce igre u svojim rukama, a čak i kada smo u jednom trenu imali period lošijih rješenja u napadu, gosti to nisu iskoristili i rutinski smo priveli meč kraju”, kaže Tomić.

Iako bi mečevima sa Izviđačem trebali biti presudni u borbi za prvaka Tomić ističe da ne vjeruje da će tako biti i da će prvak biti ona ekipa, koja uspije slaviti i u Živinicama i u Banjoj Luci.

“Očekujem pravu i mušku utakmicu, jer su uvijek takvi dueli Vogošće i Izviđača. Ti mečevi su puni preokreta i vjerujem da će tako biti i sutra, te da ćemo na kraju mi slaviti. Ne plašimo Izviđača i u svakom meču idemo na pobjedu ko god bio protivnik. Na našem terenu smo favoriti protiv bilo kojeg protivnika i preuzimamo tu ulogu”, riječi su Tomića, koji na meču sa Konjuh na rasplaganju nije imao sjajnog srednjeg beka Tarika Međića, koji će nakon viroze biti spreman za Izviđač.

Inače, u meču sa Konjuhom Tomić je dao priliku svim igračima osim mladog Đape i pomenutog Međića, a kaže da je velika prednost Vogošće u Ligi 4 širok roster igrača.

“Svaki od 16 igrača je vrijedan pomena i svako uradi svoj dio posla. Raduje me da imamo širinu u igri i to je jako dobro za ovaj pakleni raspored srijeda-subota, koji nas očekuje do kraja Lige 4”, završio je Tomić.

goran tomicrkvogosca
KOMENTARI

KOMENTARI