Sport Centar

Galić: Mostar SG će vladati godinama koje su ispred nas

Golman futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stanislav Galić, sprema se sa svojim Mostarom SG za kvalifikacioni turnir Lige prvaka u Mostaru.

Galić: Mostar SG će vladati godinama koje su ispred nas

Galić je otkrio kako teku pripreme za Evropu u razgovoru za portal “Herca”.

“S pripremama smo krenuli 1.8. budući da nas većina dolazi jako umorna nakon brojnih turnira. Krenuli smo s treninzima jednom dnevno kako bi malo uhvatili ritam i priviknuli se na jače treninge i rad nakon ljetne stanke. U idućoj sedmici krećemo punim intezitetom i radit ćemo dva puta na dan. Moram istači kako je ekipa dosta ozbiljno shvatila ove pripreme i bez većih poteškoća se spremamo, da u što boljoj formi dočekamo Futsal cup”, rekao je Galić i objasnio kadrovske promjene u svom timu:

“Napustili su nas Šunjić, Božinovic i Novoselac, tri važne karike u osvajanju lanjske duple krune. Pojačanja koja su stigla, po mom mišljenju, digla su ekipu na jednu veću razinu, kako u radu, tako u kvaliteti. Iskustvo Babića, Kahvadžića i Mirka Hrkaća će nam dosta pomoći i nadam se sa ćemo ostvariti ciljeve koje je pred nas postavila uprava”.

“Uprava na čelu s predsjednikom Bajgorićem i trenerom Fazlinovićem, osigurala je uvjete koji su u samom vrhu na Balkanu, a ne samo u nasoj državi. Dovedeni su vrhunski igrači iz raznih zemalja i napravljena je jedna ekipa za koju mislim da ce vladati dugi niz godina bh. futsalom”, rekao je golman reprezentacije BiH.

Kada je u pitanju nova sezona, zna ko će biti glavni konkurenti u Premijer ligi BiH.

“Za novo prvenstvo pred nas je stavljen cilj osvajanja duple krune, i ne vidim ko nam tu može pokvariti te planove. Od konkurenata najviše očekujem od Centra, Brotnja i Zrinjskog”, zaključio je Stanislav Galić.

fkmostarsgstanislav galic
KOMENTARI

KOMENTARI