Sport Centar

Glumio povredu da ne igra protiv BiH pa ga koštalo FIFA-ino pravilo ”five-day rule”


Fudbalski savez Sjeverne Irske (IFA) zabranio je svom najboljem igraču Kyleu Laffertyju (31) nastup za Rangers u nedjeljnom ligaškom meču protiv Hamiltona pozvavši se na FIFA-ino pravilo 'five-day rule'.

Glumio povredu da ne igra protiv BiH pa ga koštalo FIFA-ino pravilo ”five-day rule”

Fudbalski savez Sjeverne Irske (IFA) zabranio je svom najboljem igraču Kyleu Laffertyju (31) nastup za Rangers u nedjeljnom ligaškom meču protiv Hamiltona pozvavši se na FIFA-ino pravilo ‘five-day rule’.

Sjevernoirski savez je blokirao Laffertyja nakon što je napadač Rangersa zbog navodne povrede odustao od utakmica Lige nacija protiv Austrije i Bosne i Hercegovine.

Lafferty se nije pojavio na okupljanju, a potom je telefonski poručio kako ima problem s ahilovom tetivom zbog čega je propustio obje utakmice. Međutim, bio je kandidat za nastup u susretu protiv Hamiltona. Zbog toga su se čelnici IFA-a pozvali na FIFA-ino pravilo pet dana i tako zaustavili njegov nastup. Naime, nacionalni savezi imaju pravo zabraniti nastup svojim igračima još pet dana nakon reprezentativnih aktivnosti.

“Fudbaler se nije odazvao na poziv i tako je prekršio pravilo i IFA je odlučio iskoristiti FIFA-ino pravilo o statusu i transferu igrača. Zbog toga on neće igrati iduću utakmicu za svoj klub”, poručili su iz Sjeverne Irske, prenosi Hina.

fudbalska repezentacija bihglasgow rangerskyle laffertysjeverna irska
KOMENTARI

KOMENTARI