Sport Centar

Gluhi delegati, ćoravi Savez: Fašizam na bh. stadionima nije nevidljiv, već zaštićen

Ni prvi put, ni zadnji, nažalost. Fašističko orgijanje vidjeli smo i na utakmici Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara. Fašizam je konstantno na bosanskohercegovačkim stadionima, a ništa se ne radi kako bi se tome konačno stalo u kraj.

Gluhi delegati, ćoravi Savez: Fašizam na bh. stadionima nije nevidljiv, već zaštićen
FOTO: Hercegovina.info

Poslije fašističkog orgijanja, još je strašnije kada se pogledaju reakcije službenih lica. Naprimjer, u izvještaju koji je napisao delegat iz Čapljine, Lazar Marinović, na tribinama Pecare nije bilo ništa sporno. Sve je bilo divno. U nalickanom izvještaju slobodno je mogao još nacrtati srce, cvijet i malog medu.

Delegati kao da su na utakmicama s tamponima u ušima, dok je čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine povez na očima. Ne čuju i ne vide. No, znamo da nije tako. Fašizam na bosanskohercegovačkim terenima nije nevidljiv, nego zaštićen. Jer, kada ne želite pričati o nečijem ispadu i kada ga još sakrivate – praktično ga štitite.

Ne tako davno, u prošlogodišnjem finalu Kupa Bosne i Hercegovine, isti ti navijači Širokog Brijega napravili su također incident. I tada je bilo fašističkog orgijanja. Omalovažavali su i himnu države u kojoj žive. Umjesto drakonske kazne za klub s Pecare, Disciplinska komisija krovne kuće bh. fudbala je “pomilovala” Široki Brijeg. Prvobitnu kaznu su smanjili i tako im dali do znanja da bez problema mogu nastaviti sa svojom ideologijom.

Ista poruka nedavno poslana je i navijačima Zrinjskog. Mostarski klub je kažnjen sa samo sedam hiljada KM zbog nadlijetanja drona sa zastavom takozvane Herceg-Bosne. Vrijedi istaći i da se kazna odnosi i za korištenje pirotehnike, tako da ona izgleda još komičnije. Da su kojim slučaju u NSBiH bili rigorozniji i onako muški opalili Zrinjski po blagajni, teško da bi ijednom navijaču nešto slično drugi put palo na pamet.

Pitanje je zbog čega čelnici Nogometnog saveza BiH stavljaju povez na oči kod ovakvih situacija. Da li se možda boje političkih batina? Ukoliko je tako, postavlja se novo pitanje. Zašto su uopšte sjeli u te fotelje, ako će se više baviti politikom, nego sportom i svim vrijednostima koje on donosi?

Činjenjem usluga i servilnim odnosom prema siledžijama koje mašu nacionalizmom ovako se konstanto izlazi ususret. Jer, ima li boljeg mjesta za promociju fašizma od nogometnog stadiona? Ulične skupove isprate dvije-tri kamere lokalnih televizija i to je to. Nema efekta. No, na stadionima, pogotovo ako je riječ o utakmicama ekipa iz vrha bh. fudbala, što Široki i Zrinjski svakako jesu, šovinizam, nacionalizam i ostale svinjarije puno su vidljiviji.

Dakle, to je ta dobitna kombinacija. Besplatna reklama fašizma. Podržao Nogometni savez BiH. S delegatima.

fasizamnfsbihnksirokiberijeg
KOMENTARI

KOMENTARI

NIKO BITAN
Gost

sve ekipe iz federacije i rs-a neka ne idu na gostujuce terene u Hercegovinu od kantonalni do premijerligaski ekipa..nit da ih ugosčuje…zeljo neka pusta ezan…da te nije alija od merlina pjesmu sad kad bude uzvrat..borac neka pjeva pjesme draze mihajlovca kad u goste dođe siroki zrinjski..dosta ba vise..jedni sute jene jebu ko niko nista im ne moze..savez je kurac bio i ostat ce.

Madeline Kilburn
Gost

Plaćam 76 dolara svaki sat za rad kod kuće na mom računalu. Nikada ne bih zamislila da bih to mogla učiniti, ali moj dobar prijatelj zarađuje 16k / mjesečno tako što sam obavio taj posao, a onaa mii jee pokazala kako.

Provjeri što radim ……➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

Saljite mailove UEFI!
Gost
Nisu SVI STADIONI vec stadioni gdje igraju HRVATI i pojedini klubovi gdje igraju Srbi-otvoreno se treba reci-jnajveci fasisti u BiH su”ugrozeni latini” ,koji su klali Bosnjake i Srbe!..i svijet ih je prepoznao i(blago) kaznio za sva zlodjela koja su uradili..treba ova goovna iz Listice-kao u onoj drzavi koju NISAM VOLIO-izbaciti i zabraniti( uputiti da to UEFA URADI i da im UEFA zabrani anstup u Evropi!) jer njihov fasizam i fasizam goovana iz tzv Zapadnog Mostara se vise ne moze tolerisati. POSLATI PORUKU UEFI I FIFI jer ovi iz saveza NE SMIJU radi”reda u kuci” jer ce odmah poceti opstrukcije”ugrozenih latina”..Tako… Čitaj više »
Sport prije svega
Gost
Opet vi se mahniti pravite ko za onu djecu neki dan. Onaj tekst da se remete odluke Saveza i opet vraća na staro oko broja stranac.a I onda je suština bila da CRO klubovi (u najvećoj mjeri), te srpski (al puno manjoj) nemaju dovoljno “svojih autohtonih” i gdje će dozvoliti da imaju nacionalni predznak a nema “svoje nacije”. Široki samo Katolici igraju (to im je ultimativni preduslov), Zrinjski se ojadu zabavi kombinujući a gdje ćeš “nafatati” domaćih Hrvata u Gabeli i Vitezu ??? E isto ste i sada preskočili. Koji tereni ??? Da možda nije Tuzla ? Doboj kod Kaknja… Čitaj više »
napokon
Gost

neka sam i od vas koju pametnu pročitao.

Uefić
Gost

Ovdje je sva odgovornost na Savezu, a imaju i mehanizme – a i upute od UEFA-e i FIFA-e.

Ljiljan
Gost

Savez je kurac i Elvedin Begić zajedno sa njim na čelu…….kukavice ,lopovi i kriminalci

Ma ja....
Gost

Samo proc tenkovima izgurat sve u more i ljiljane vratit al odmah a ko iz evrope sta kaze puć šamar da slina izleti ko kandžija…mater vam jeeeebeeem….:)

Solomon
Gost

Tope se polako kao hercegovacki snijeg 8% saka jada

Madeline Kilburn
Gost

Plaćam 76 dolara svaki sat za rad kod kuće na mom računalu. Nikada ne bih zamislila da bih to mogla učiniti, ali moj dobar prijatelj zarađuje 16k / mjesečno tako što sam obavio taj posao, a ona mi jee pokazala kako.

Provjeri što radim ……➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz