Sport Centar

Gledaoci državne televizije u BiH uskraćeni za prijenose utakmica EP za rukometaše

Evropsko rukometno prvenstvo, koje se održava u Hrvatskoj, počinje večeras.

Gledaoci državne televizije u BiH uskraćeni za prijenose utakmica EP za rukometaše

Gledaoci u Bosni i Hercegovini utakmice će moći pratiti na entitetskoj televiziji RTRS, koji je otkupio prava prijenosa.

Iako je na stranici krovne kuće evropskog rukometa (EHF) objavljeno da je za teritorij Bosne i Hercegovine prava otkupio BHRT, gledaoci državne televizije ostat će uskraćeni za ovaj sportski događaj.

Urednica sportskog programa ove TV kuće Medina Šehić objasnila nam je da se, vjerovatno, radi o tehničkoj grešci.

– BHRT nije otkupio prava prijenosa. Mi nemamo para da kupimo. Mislim da je u pitanju tehnička greška, jer RTRS koristi usluge međunarodnog odjela BHRT-a – kazala je za Faktor Medina Šehić.

BHRT je nedavno ostao bez prava prijenosa utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalikacijama za EURO 2020.

Pored toga utakmice rukometne i košarkaške reprezentacije uglavnom prenose komercijalne televizije.

Državna televizija je raspisala i javni poziv za prodaju TV prava Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, a hoće li gledaoci u BiH ostati i bez jednog od najvećih sportskih događaja u 2018. godini, ostaje nam da vidimo.

bhrt1evropsko prvenstvo u rukometurtrs
KOMENTARI

KOMENTARI

Ivan
Gost

velika steta…jebite se i vi i tzv novinari…dno ste dna..de “zapalite”jos malo”raju” glupi Bosanci:9Vi ste sebi najveci neprijatelji, jer ste glupi:)Mogli bi pomesti sve u BiH koliko vas ima, na izborima niko ne bi imao sanse pored vas . Ali vi ste poznati da volite i cjenite vise tudje nego svoje.Ajde vi glasajte sada za SDP, SBB, vasu stranku…a mi cemo za SNSD i HDZ:)

wpDiscuz