Sport Centar

Fulurija za SC: Izbor Vujoševića za selektora BiH nije gotova stvar, tek slijede pregovori

Nakon što je Duško Vujošević izjavio da bi prihvatio ponudu da preuzme košarkašku reprezentaciju BiH, u trenu se proširila informacija da će njegov dolazak na klupu našeg nacionalnog tima biti i zvanično potvrđen sutra, na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Fulurija za SC: Izbor Vujoševića za selektora BiH nije gotova stvar, tek slijede pregovori

Međutim, predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija, u izjavi za SCsport.ba, naglašava kako izbor crnogorskog stručnjaka nije puka formalnost.

“To, definitivno, nije gotova stvar. Podsjećam, ranije su odustala dva kandidata, Nenad Marković i Svetislav Pešić. Potom su na listi ostala još dva kandidata, Dragan Bajić i Adis Bećiragić, kojima smo dodali imena Duška Vujoševića i Aleša Pipana. Direktor reprezentacije (Siniša Kovačević, op. a.) je zatim dobio zadatak da razgovara sa njima četvoricom. On će na sutrašnjoj sjednici predstaviti izvještaj o tim razgovorima, a nakon toga mi ćemo odrediti jednog kandidata s kojim će se ući u pregovore”, ističe Fulurija.

Potcrtava kako samo rukovodstvo Saveza ni sa jednim kandidatom, pa ni s Vujoševićem, nije obavilo razgovore o preuzimanju reprezentacije BiH.

“S kandidatima je dosad razgovarao samo direktor reprezentacije. Mi u Upravnom odboru, dakle, ne znamo ni kakvi su njihovi uslovi, a tek trebamo i da formiramo radnu grupu koja će pregovarati s najozbiljnijim kandidatom. Što se konkretno Vujoševića tiče, pročitao sam njegovu izjavu da je spreman preuzeti reprezentaciju i on je to vjerovatno rekao i direktoru bh. reprezentacije, ali meni, niti bilo kome iz rukovodstva KSBiH nije. Mi u UO, dok ne dobijemo izvještaj o tom susretu, ne možemo ništa govoriti na tu temu”, zaključuje Fulurija.

aleksandar fulurijadusko vujosevickosarkaska reprezentacija bihksbih
KOMENTARI

KOMENTARI