Sport Centar

Fukare prozvale Azmira Husića: Rade se spletke da se Sloboda otjera u provaliju

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH, na kojoj se odlučivalo o licencama za klubove koji su uložili žalbe, prekinuta je i bit će nastavljena u utorak.

Fukare prozvale Azmira Husića: Rade se spletke da se Sloboda otjera u provaliju

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH, na kojoj se odlučivalo o licencama za klubove koji su uložili žalbe, prekinuta je i bit će nastavljena u utorak.

Jedna od ekipa koja od Prvostepene komisije nije dobila licencu za Premijer ligu BiH, i o kojoj se raspravljalo danas, je i tuzlanska Sloboda.

Premijerligaš s Tušnja našao su u problemima zbog duga bivših fudbalera. Tako je danas Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH prozvao čelnike tuzlanskog kluba i predsjednika Senada Mujkanovića, a sada su se oglasile i Fukare, navijači Slobode, čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Zašto Ivan Kostić igra kod čovjeka koji mu je ostao dužan 50.000 KM?! UG FUKARE FAN CLUB se oglašava povodom tzv. “dugovanja” pojedinim igračima u koje spadaju i dva igrača koja nisu ispoštovala sve svoje obaveze, a to su Ivan Fatić i Ivan Kostić. Kada je riječ o Ivanu Fatiću, o njemu imamo dosta provjerenih informacija koje niko nikada prije nije spomenuo u javnosti. Bivši igrač Slobode Ivan Fatić je aktivno konzumirao opojna sredstva i svaki vikend se sa svojom ljepšom polovinom provodio u poznatim tuzlanskim kafanama i diskotekama, do ranih jutarnjih sati u pijanom stanju. Fatić je igrač koji nije odigrao ni punih 180 minuta na terenu. Čovjek koji traži svoja dugovanja za period kada nije ni trenirao sa ekipom. Svi znamo da je suspendovan od strane tadašnjeg trenera Vlade Jagodića zajedno sa Ivanom Kostićem. Ivan Kostić – igrač koji je tako kukavički napustio Slobodu nakon odlaska “njegovog” predsjednika Azmira Husića, gdje je nakon svih igara i pokušaja završio kod istog u nižerazrednom klubu koji je pod rukovodstvom Azmira Husića. Isti taj tzv. “gospodin” Azmir Husić je ostao dužan ranije pomenutim igračima, koji sada potražuju taj isti dug od FK Sloboda na razne načine. Nismo mogli a da se ne uključimo u ove spletke koje sve rade da bih otjerali naš tuzlanski ponos u provaliju. Želimo vas sve napomenuti kako javnost, tako i pomenute, a također i još jednog doušnika Aldina Đidića koji već nekoliko godina staje na žulj tuzlanskoj svetinji. UG FUKARE FAN CLUB daje punu podršku predsjedniku Senadu Mujkanoviću i Upravnom odboru FK Sloboda. Obećavamo borbu protiv kriminalaca do zadnjeg atoma snage. Nećemo nikada nikome dopusti da naudi našoj svetinji. FK Sloboda je klub svih Tuzlaka i svih dobrih i pozitivnih ljudi. Sloboda iznad svih nas, uz tebe kroz život cijeli”, piše u saopštenju Fukara.

azmir husicfkslobodafukare
KOMENTARI

KOMENTARI

VolimTeBiH
Gost

Nažalost dugovi kreirani kroz ugovore ostaju dugovi, bez obzira na sve gore napisano. FIFA pravila o igračima, kao i UEFA-ina o licenciranju su vrlo jasna… Druga je stvar što zaista svako može doći u klub, napraviti dugovanja i ista ostaviti novim garniturama iza sebe, bez imalo odgovornosti. Samo se privatni kapital mora odnositi domaćinski.

Denis
Gost

Ugovori se moraju postivati, ali ovo sto stoji u tekstu nije ok. Husic je ulozio oko 2 mil. svog novca i halalio Slobodi sve dok ne bude privatizovana. tj. ako neko bude zelio prodati Slobodu on ce traziti svoj novac nazad. Husic nikome nije ostao duzan dok je on bio predsjednik, a ova dugovanja su nastala nakon njegovog odlaska. To sto novi predsjednik Slobode misli da su igraci placani previse i ne zeli to platiti, pokazuje najbolje plasman Slobode i borba za opstanak kao rezultat njegovog placanja igraca!

wpDiscuz