Sport Centar

Fudbalski savez RS predložio osam trenera za selektora BiH: Seedorf, Koller, Kek, Weiss…

Član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Mile Kovačević otkrio je osam imena koje je Fudbalski savez Republike Srpske predložio Komisiji za imenovanje novog selektora reprezentacije BiH.

Fudbalski savez RS predložio osam trenera za selektora BiH: Seedorf, Koller, Kek, Weiss…

On je otkrio da se među osam imena nalazi i nekoliko veoma poznatih trenera koja će sigurno iznenaditi javnost u BiH, ali prema njegovim riječima, Komisija za imenovanje novog selektora bi trebala stupiti u kontakt s njima i vidjeti da li postoje šanse za saradnju.

“Razgovorali smo u toku dana i ja sam već poslao imena potencijalnih kandidata s kojima bi trebalo obaviti razgovor. Da li će oni biti kandidati, trenutno ne znam, ali potrebno je sklopiti mozaik uslova i preduslova te s ovim trenerima trebalo bi obaviti ozbiljan razgovor. Naši kandidati su: Marcel Koller (bivši selektor Austrije), Vladimir Weiss (selektor Gruzije), Vinko Marinović, Boško Đurovski, Matjaž Kek, Srečko Katanec, Robert Prosinečki i Clarence Seedorf. To su naše želje, naša promišljanja i mi molimo našu komisiju da pokuša stupiti u kontakt s njima i vide ima li prostora za saradnju”, otkrio je Kovačević za portal Klix.ba.

“Mi želimo do iduće sjednice imati informaciju ko je najbolji od svih kandidata. Dva kandidata o kojima smo jučer razgovarali su kvalifikovani, zanimljivi, ali to ne znači da se trebamo zaustaviti samo na njima. Razočarani smo određeni vremenski period, gladni smo i željni uspjeha i zbog toga želimo da proširimo tu lepezu”, rekao je Kovačević.

clarence seedorffsrsmarcel kollervladimir weiss
KOMENTARI

KOMENTARI

ON25
Gost

Ovo je cirkus, pa pola ovih kandidata ili radi ili je već reklo da neće da razmišja o reprezentacijama…Pa mogla su i raja poslati spisak želja. Ovdje se sve svodi “kako će da uhljebe sebe kao tobože braneći reference Vinka Marinovića i Boška Đurovskog. O ovim drugim je zaista suvišno i pričati… Evo šaljem im i ja svoju i Capello je na njoj a i onaj Manchini bi mogao doći u obzir.

Jack
Gost

Najbolje inzka stavit

Tarzo
Gost

Pa za ove vase kandidate Husref Musemic je gigant….

Pasa071
Gost

Niko pametan nece pristati raditi sa ovim lopinama iz saveza…niko od stranih stratega nece voditi reprezentaciju za ove pare sto je imao bivsi selektor,nece imati odresene ruke sto se tice igrackog kadra,svojij saradnika,sve ce to opet ici po nacionalnom kljucu….sve dok se to me promjeni nema hajra od nas….

Zemo
Gost

A gdje Paja Patak?🦆🦆🦆

wpDiscuz