Sport Centar

Fudbalske sudije Kantona Sarajevo odsada imaju vlastite prostorije

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo u godini kada obilježava 20 godina svog postojanja i rada smoglo je snage i uz velika odricanja, trud rukovodstva i pomoć sportskih prijatelja kupilo vlastite prostorije.

Fudbalske sudije Kantona Sarajevo odsada imaju vlastite prostorije

Naselje Skenderija, ulica Hamdije Kreševljakovića 7A je adresa na kojoj će se ubuduće okupljati, edukovati, delegirati, analizirati i družiti sarajevski suci, koji su generacijama jedni od najvažnijih stubova fudbalske porodice u glavnom gradu i šire, navodi se na službenoj stranici Udruženja.

Potvrdili su to svojim dolaskom na prigodnu ceremoniju otvaranja novih prostorija i u zvaničnom obraćanju predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković i direktor Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković sa članom IO Hamdom Spahićem, predsjednik FSKS Galib Kulovac sa generalnim sekretarom Erminom Čolpom te ostali prisutni gosti, aktivni i počasni članovi Udruženja.

Otvaranje prostorija simbolično je upriličeno baš u terminu kada je nova generacija sudaca načinila svoje prve korake u edukaciji i okupila se na prvom predavanju o pravilima nogometne igre sa kojima će se još mnogo godina sretati u svojim prostorijama.

Predsjednik Udruženja Ibrahim Hasanbegović zahvalio se članovima Udruženja koji su svojim angažmanom i redovnim ispunjavanjem obaveza kao i svima koji su na svoj način doprinijeli u realizaciji ovog poduhvata. Budućim sucima ukazao je da imaju istorijsku čast i privilegiju prisustvovati prvom predavanju u svojim prostorijama te im poručio da se prema istim odnose i osjećaju kao u vlastitoj kući.

Napomenimo i to da se Udruženje proteklih godina na razne načine borilo i opstajalo uprkos teškoj materijalnoj situaciji i činjenici da su u pojedinim trenucima bili upitni njegovi opstanak i dalji rad, s obzirom na to da je riječ o neprofitnoj organizaciji i da su svaki mjesec morali osigurati sredstva potrebna za razne dadžbine podstanarskog preživljavanja, ali da je sada bar pitanje sjedišta i budućeg opstanka zauvijek otklonjeno i riješeno.

elvedin begicibrahim hasanbegovicsudije kantona sarahevo
KOMENTARI

KOMENTARI