Sport Centar

Fudbaleri Željezničara posjetili Sumero centar za podršku osobama s invaliditetom

Fudbaleri FK Željezničar Sinan Ramović, Benjamin Šehić i Ajdin Mujagić danas su upriličili obilazak i posjetu Sumero centru za podršku osobama s invaliditetom u zajednici.

Fudbaleri Željezničara posjetili Sumero centar za podršku osobama s invaliditetom

Tom prilikom predstavljen je rad i aktivnosti koje Sumero implementira širom zemlje. Razgovarano je o mogućnostima socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz saradnju sa sportskim kolektivima. Fudbalski klub Željezničar primjer je dobre prakse saradnje sa organizacijama za osobe s invaliditetom i zajedničkog djelovanja na unapređenju kvalitete živote ove populacije.

“Pokušat ćemo da ovu pozitivnu energiju iskoristimo kako osobe s invaliditetom ne bi postali korisnici sistema koji ih diskriminira i isključuje, već da im se kroz uspostavljene servise podrške u zajednici omogući socijalna i ekonomska inkluzija u u punom smislu te riječi”, istakao je direktor Sumero centra, Haris Haverić.

“Drago nam je odazvati se na ovakve društveno-odgovorne projekte. Obaveza svih nas sportskih radnika je pomoć ovakvim institucijama. Volja ovih osoba koje su u Sumero centru je fascinantna i vjerujte da smo nekako i mi dodatno napunili baterije”, rekao je Ajdin Mujagić.

Gosti iz FK Željezničar uručili su prigodne poklone te najavili zajedničke aktivnosti i u budućnosti.

fkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI