Sport Centar

Fudbaleri Srbije stigli u Rusiju: Ivanović po izlasku iz autobusa dobio poruku od navijača CSKA

Fudbaleri Srbije stigli su u Svetlogorsk, svoju bazu tokom Svetskog prvenstva u Rusiji. Hotel Falke podseća na dvorac iz bajke i za razliku od euforije praćene zvucima vuvuzela u Johanesburgu 2010. godine, "Orlovi" će ovde uživati u pravoj oazi mira.

Fudbaleri Srbije stigli u Rusiju: Ivanović po izlasku iz autobusa dobio poruku od navijača CSKA
FOTO: Anadolija

Fudbaleri Srbije stigli su u Svetlogorsk, svoju bazu tokom Svetskog prvenstva u Rusiji. Hotel Falke podseća na dvorac iz bajke i za razliku od euforije praćene zvucima vuvuzela u Johanesburgu 2010. godine, “Orlovi” će ovde uživati u pravoj oazi mira.

Tek nekoliko desetina meštana dočekalo je pulene Mladena Krstajića, ne računajući brojne izveštače iz Srbije, dva-tri ruska novinara i dve televizijske ekipe iz Brazila.

Najviše aplauza dobio je Branislav Ivanović, ali su se čuli i šaljivi povici kao aluzija na očajnu sezonu Zenita u ruskom prvenstvu: “Bane, Zenit šampion”, dobacio je momak u trenerci CSKA, na šta se iskusni srpski reprezentativac samo nasmešio, pljesnuo rukama i nastavio ka hotelu.

Jake mere obezbeđenja koje će biti svakodnevna pojava tokom Mundijala nisu ostavile ni najmanje prostora za kontakt predstavnika medija s igračima Srbije.

Prve utiske o kampu u Svetlogorsku izneo je potpredsednik FSS Nenad Bjeković:

“Počelo je dobro. Let je protekao bez turbulencija, prošli smo brzo carinsku kontrolu, a vidim da je i hotel fenomenalan. Postoje optimalni uslovi za rad i sada je sve na igračima. Nadam se da će nas i vreme poslužiti narednih dana i da neće biti ove kiše koja nas je sačekala po dolasku u Kalinjingrad”
.

Tokom pet dana rada u Beogradu, a potom i na pripremama u Austriji bilo je evidentno da Bane Ivanović pati zbog odluke selektora da mu oduzme kapitensku traku.

Javnosti u Srbiji nije promakao još jedan interesantan detalj s leta iz Beograda ka Rusiji.

Na zajedničkoj fotografiji koja je okačena na zvanični Instagram profil FSS, nigde nema rekordera po broju nastupa za državni tim:

“Nisam primetio da je bilo ko neraspoložen. Ruku na srce, igrači ne pucaju od nekog preteranog optimizma, ali deluju samouvereno. Nije sporno da Srbija ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Ako svi budu igrali na maksimalnom nivou i ako svoje kvalitete stave u službu kolektiva, možemo daleko da doguramo na Svetskom prvenstvu. Bilo bi dobro da sudbinu u grupi rešimo pre duela s Brazilom”.

Među srpskim navijačima vlada prava “Mitromanija”. Mladi napadač koji je pod vođstvom Jokanovića u Fulamu doživeo fudbalsku metamorfozu, torpedovao je Boliviju u Gracu i s tri gola bio najzaslužniji za ubedljivu pobedu od 5:1:

“Dao je i Nigeriji dva gola u Londonu. Igra zaista u vrhunskoj formi i to mora da nas raduje. Ništa bolje za neku reprezentaciju nego kada njen gol-igrač rešeta protivničke mreže kao od šale”.

Bjekoviću se konačno ostvarila želja da izbliza doživi čari najveće smotre svetskog fudbala. I dan danas mu teško pada način na koji je otpao sa spiska Miljana Miljanića za Svetsko prvenstvo 1974.

“Bili smo u karantinu u hotelu Slavija i dan uoči polaska za Nemačku, pozajmio sam fiću od golmana Zlatka Milića da skoknem do Vojvode Stepe da se pozdravim sa decom. Na kružnom toku naleti tramvaj, izbaci me kroz ‘šoferku’ i pravo u banderu. Jedva sam ostao živ. Sada mi se vratilo. Za mene je čast i privilegija što sam posle toliko godina rada u fudbalu dočekao trenutak da budem deo velikog spektakla. Makar i na ovaj način”
, završio je priču bivši jugoslovenski reprezentativac Nenad Bjeković.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu igra 17. juna u Samari protiv Kostarike.

rusijasrbija
KOMENTARI

KOMENTARI