Sport Centar

Fudbal: Turska najavila kandidaturu za domaćina EURO 2024.

Fudbal: Turska najavila kandidaturu za domaćina EURO 2024.

U sjedištu TFF-a u Istanbulu održan je sastanak rukovodstva turske kuće fudbala na kojem je prisustvovao i turski ministar sporta i omladine Akif Cagatay Kilic.

Nakon tri neuspjele kandidature u prošlosti, TFF je donio odluku da u narednom periodu i četvrti put pokuša dobiti organizaciju EURO-a.

“Okupili smo se ovdje radi posla koji je koristan za turski fudbal, ali i državu uopće. Ovdje smo kako bi smo krenuli na put kandidature UEFA-inog EURO-a 2024. Formalno ćemo kandidaturu predati 2. marta“, kazao je Demiroren.

Ukazujući na velika ulaganja Turske u sportsku infrastrukturu, Demiroren je kazao da je Turska jedina zemlja u Evropi, pa i svijetu koja se može pohvaliti da je u proteklih nekoliko godina izgradila 32 fudbalska stadiona.

“Ranije kandidature nismo dobijali zbog jednog glasa. Sad smo svi uvjereni da zaslužujemo organizaciju EURO-a. Zato ovo i radimo. Zahvaljujemo se ministru, premijeru i predsjedniku države na podršci i uvjereni smo da ćemo zajedničkim naporima ovaj posao uspješno privesti kraju“, kazao je Demiroren.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI