Sport Centar

(VIDEO) Francuski teniser divljao na terenu: Lomio rekete, šutirao klupu…

Temperamentni francuski teniser Benoit Paire dospio je u žižu svjetskih medija zbog sramnog ponašanja na meču protiv Marcosa Baghdatisa na turniru u Vašingtonu. Francuz nije prikazao dobru igru, niti bilo kakvo poštovanje prema "bijelom sportu" prilikom poraza 6:3, 3:6, 6:2 od Kipranina.

(VIDEO) Francuski teniser divljao na terenu: Lomio rekete, šutirao klupu…

Temperamentni francuski teniser Benoit Paire dospio je u žižu svjetskih medija zbog sramnog ponašanja na meču protiv Marcosa Baghdatisa na turniru u Vašingtonu. Francuz nije prikazao dobru igru, niti bilo kakvo poštovanje prema “bijelom sportu” prilikom poraza 6:3, 3:6, 6:2 od Kipranina.

Poslije jednog izgubljenog poena Paire je sjeo na teren i počeo da lupa reketom, prvo u lopticu, a potom o tlo, prilikom čega je u potpunosti uništio ram. Međutim, on se tu nije zaustavio. Kada je otišao na klupu da zamjeni opremu, bacio je ono što je ostalo od reketa, a potom je polomio i rezervni, koji je uzeo iz torbe.

Baghdatis, koji je i sam poznat po uništavanju opreme, je prišao 55. igraču svijeta u namjeri da ga smiri, međutim, to nije pomoglo. Francuz je dva iskrivljena reketa bacio na sredinu terena i ostavio redarima da ih pokupe.

Gledaoci u Vašingtonu su zviždukom ispratila ovakve poteze, a Kipranin je rutinski počeo da privodi meč kraju u svoju korist.

Nakon posljednjeg poena, u kome zapravo nije ni htio da udari lopticu, Paire je razbio i treći reket, što je publika ponovo izviždala.
Ipak, na kraju je zagrlio Baghdatisa, 91. igrača na ATP listi, i napustio teren.

benoit paire
KOMENTARI

KOMENTARI