Sport Centar

Francuski mediji o reprezentaciji Hrvatske: Kraljevi preokreta i carevi psihe

''Englezi su vjerovali, Hrvati su to napravili'',efektan je naslov koji je donio slavni France Football odmah nakon veličanstvene pobjede Hrvatske protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Francuski mediji o reprezentaciji Hrvatske: Kraljevi preokreta i carevi psihe

”Englezi su vjerovali, Hrvati su to napravili”,efektan je naslov koji je donio slavni France Football odmah nakon veličanstvene pobjede Hrvatske protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Kakva strašna psiha u ovih Hrvata. Oni su carevi psihe”, naglašava novinar France Footballa i dodaje kako će se 20 godina nakon polufinala SP Francuska i Hrvatska sresti napokon u finalu.

Nakon što je Hrvatska izborila finale SP protiv Francuske, svi, ali baš svi francuski sportski mediji na svojim su se naslovnicama naklonili fantastičnim Hrvatima, ”kraljevima preokretima” i kako su napisali, mentalno najjačoj reprezentaciji Mundijala u Rusiji.

Čitava naslovnica uglednog L'Equipea posvećena je trijumfu Hrvatske.

Ivana Perišića izabrali su za igrača utakmice, a udarni članak nosi naslov ”AU BON SOUVENIR DE 98!”, što bi otprilike značilo podsjetnik na 1998. i na za Francusku slavno polufinale.

 

francuskahrvatskasvjetsko prvenstvo u rusiji
KOMENTARI

KOMENTARI