Sport Centar

(FOTO+VIDEO) Pošta u zadnjim sekundama do boda, Addiko Banka sve bliže četvrtfinalu

Večeras su u okviru 13. kola SC Business lige odigrana tri fenomenalna susreta.

(FOTO+VIDEO) Pošta u zadnjim sekundama do boda, Addiko Banka sve bliže četvrtfinalu
FOTO: Edin MEMIĆ / SCsport.ba

Večeras su u okviru 13. kola SC Business lige odigrana tri fenomenalna susreta.

Pokop je u prvom bio bolji od Bosnalijeka sa 2:1, da bi u derbiju kola BH Telecom i BH Pošta remizirali sa rezultatom 3:3. Noć su jednim veoma energičnim duelom sa mnogo varnica zaključili J Academy i Addiko Bank, a gosti su na kraju stigli do pobjede od 3:2.

BOSNALIJEK – POKOP 1:2 (Hasanović / Pleh x2)

Ekipa Pokopa je odlično otvorila susret, te su u ranoj fazi meča preko Pleha stigli do vodstva od 1:0. U nastavku redale su se šanse pred oba gola, ali realizacija nije bila na najboljem nivou, sve do 20. minuta, kada Bosnalijek ipak uspjeva preko Hasanovića doći do poravnanja.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo mnogo lijepog fudbala, tako je Bosnalijek na startu bio dominantniji pa preko Mrše, Mrgude i Hasanovića zaprijetio golu Pokopa, ali ovaj trojac nije imao naštimane nišanske sprave, pa opasnosti za goste i nije bilo.

Pokop pred sami kraj meča počinje sa pritiskom na zadnju liniju Bosnalijeka,  a to im se isplatilo u 40. minutu kada Jurić fenomenalno pronalazi Pleha, koji glavom trese mrežu gola Bosnalijeka i tako postavlja konačan rezultat susreta os 1:2.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Hasanović, Pećanac, Memišević, Zubetljak, Pipić, Kapidžija, Ražanica, Sućeska

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković.

BH TELECOM – BH POŠTA 3:3 (Čardaklija, Karić, Junuzović / Džafo x2, Ajanović)

BH Telecom je odlično otvorio ovaj susret, pa su tako za samo osam minuta stigli do vodstva od 3:0. Prvo je u 5. minutu mrežu Bajramovića zatresao Čardaklija, da bi se u 12. minutu u strijelce upisao Karić, a samo minut poslije nakon odlične akcije siguran je bio Junuzović.

Nakon početnog šoka, Pošta se ipak sabrala i počela igrati, svoju, prepoznatljivu igru, te u posljednjoj minutu prvog dijela igre preko Džafe stižu do smanjenja prednosti domaćih.

U drugom poluvremenu, Poštari su krenuli na sve ili ništa, pa u 26. minutu preko Ajanovića dodatno smanjuju prednost Telecoma, koji je uložio sve napore da sačuva prednost iz prvog poluvremena. Tačku na ovaj susret stavio je Mahir Džafo u 40. minutu, kada iz kumulativnog udarca dolazi do drugog, a za Poštu trećeg pogotka i tako postavlja konačnih 3:3.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Granilo, Musić, Avdić, Junuzović, Borovina, Tipura, Čardaklija, Karić, Suljević

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirovic, Krka, Bučan, Salčin, Pašic, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

J ACADEMY – ADDIKO BANK 2:3 (Ligata x2 / Vasiljević, Lackanović x2)

Akademci su odlično otvorili susret, te su preko Ligate stigli do vodstva, da bi nekoliko minuta kasnije Vasiljević poravnao rezultat na 1:1.

U nastavku ekipa J Academy je imala nekoliko fantastičnih prilika, najviše preko Arnautovića, ali njegov topovski udar lijevom nogom je noćas uvijek završavao van okvira gola protivnika, međutim, Arnautović je nakon nekoliko vezanih udaraca, odlučio asistirati i to veoma uspješno, a njegov pas odlično koristi Ligata, te tako ponovo Akademce dovodi do vodstva.

Kao i kod prvog gola, slavlje nije dugo trajalo, pa je Addiko Banka ovaj put preko Lackanovića stigla do poravnanja na 2:2, te smo sa ovim rezultatom ušli u završnicu meča, koja je bila itekako burna, ali na kraju trezveniji su bili Bankari, pa drugim golom Lackanovića na ovom susretu stigli do pobjede od 3:2.

J Academy: Bečirović, Salkić, Omerović, Memić, Prljača, Sinković, Nekić, Ligata, Leto, Arnautović.

Addiko Bank: Lalović, Kovačević, Ribić, Barbarić, Kajmović, Hadžiosmanović, Budimović, Mujanović.

business ligasport centar
KOMENTARI

KOMENTARI