Sport Centar

FOTO + VIDEO: Klas slavio protiv J Academya, noć obilježila povreda golmana BH Pošte

Noćas su u Dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigrani prvi susreti 11. kola SC Business lige.

FOTO + VIDEO: Klas slavio protiv J Academya, noć obilježila povreda golmana BH Pošte
FOTO: Edin Memić / SCsport.ba

Noćas su u Dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigrani prvi susreti 11. kola SC Business lige.

BH Telecom je u odličnom meču sa 2:1 savladao Top Shop, da bi BH Pošta sa igračem manje u terenu slavila pobjedu od 2:0 nad Securitasom.

BBI Banka je u potpunosti nadigrala Bazene i stigla do trijumfa 5:1, dok je u posljednjem, ali veoma zanimljivom meču Klas bio bolji od J Academya sa 5:3.

 

BH TELECOM – TOP SHOP 2:1 (Čardaklija, Karić / Begić)

Prvo poluvrijeme smo gledali veoma čvrstu igru obje ekipe, ali Telecom je bio nešto uporniji pa su u posljednjim trenucima prvog dijela preko Čardaklije stigli do pogotka i na odmor otišli sa prednosti od 1:0.

U drugom poluvremenu gosti su uspostavili svoju igru, pa su sredinom drugog dijela igre preko Begića stigli do poravnanja, međutim, da sreća prati hrabre dokazao je Karić svojim pogotkom nekoliko sekundi prije zvuka sirene, te tako donio veoma značajan trijumf ekipi BH Telecoma.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Granilo, Musić, Avdić, Junuzović, Borovina, Tipura,
Čardaklija, Karić, Suljević.

Top Shop: Duranović, Fejzagić, Pašović, Bihorac, Zahirović, Piplica, Malokas, Kovač,
Pašić, Bećar, Mutić, Begić, Mujanović, Mustafaj, Hadrović, Muslim, Smajlović,
Hajdar.

SECURITAS – BH POŠTA 0:2 (Salčin, Krka)

Veoma težak susret su odigrale ove dvije momčadi. Već u 3. minutu meča vidjeli smo tešku povredu golmana Pošte, Enina Bajramovića, a pošto je ekipa Edina Bogunića nastupala sa samo šest igrača, odnosno bez izmjene, na gol je opet stao Tahirović, a u terenu su skoro cijeli meč proveli Krka, Salčin, Janjoš i Bučan.

Securitas je tako tokom cijelog susreta imao više igrača u terenu, ali ni to im nije pomoglo da dođu do pobjede.

Pošta je tako ”oslabljena” znala šta želi, pa su veći dio utakmice imali nešto više od igre, a hrabar pristup im se isplatio u 15. minutu kada Salčin trese mrežu Securitasa i Poštarima donosi vodstvo od 1:0.

Securitas je prijetio preko Sibala i Dagića, ali njihove udarce zaustavlja Tahirović koji u ovoj sezoni izrasta u heroja BH Pošte.

U drugom dijelu Pošta je čuvala rezultat, dok su Zaštitari napadali, ali bez mnogo uspjeha.

Pred sami kraj susreta odličnu loptu Tahirovića koristi Krka, koji u stilu Ricardinha matira nemoćnog golmana Securitasa i Pošti donosi pobjedu od 2:0.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat, Haskić.

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirovic, Krka, Bučan, Salčin, Pašic, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

 

BBI BANKA – BAZEN OTOKA 5:1 (Mahmutović, Ramić, Kadrić x2, Čavčić / Smajović)

BBI Banka je u ovaj duel ušla kao favorit, te ostvarila siguran trijumf od 5:1.

Bazeni su na startu meča imali nešto više od igre, ali u samo dvije minute primaju dva veoma naivna gola i tako poklanjaju prednost ekipi BBI Banke.

Nakon ovih pogodaka, Bankari su zaigrali mnogo bolje, pa su preko Čavčića povećali rezultatsku prednost, ali samo nekoliko minuta poslije tračak nade Bazenima da mogu stići do pozitivnog rezultata donosi Smajović.

Do kraja susreta Bazeni su se trudili, ali nisu uspjeli pronaću put do mreže BBI Banke, da bi u posljednjim minutama Kadrić postigao dva ekspresna pogotka i BBI-ju donio pobjedu od 5:1.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić, Mahmutović.

Bazen Otoka: Deljković, Sarač, Smajević, Velić, Janjoš, Subašić, Muharemović, Bašić, Sinanović, Krajišnik, Bešlija, Feriz.

J ACADEMY – KLAS 3:5 (Ligata, Leto, Arnautović / Boloban F. Karić, Mišić, Kapo, Boloban Ed.)

J Academy je mnogo bolje otvorio susret preko Ligate stigao do vodstva od 1:0. Nakon pogotka Ligata je imao još nekoliko prilika da ugrozi gol Klasa, ali realizacija mu je noćas ipak bila slabija strana.

Nakon propuštenih prilika uslijedila je kazna. Igrala se 14. minuta kada je Boloban Faris donio poravnanje ekipi Klasa, da bi u 18. minutu Bišić pogodio za preokret gostiju, te se sa rezultatom 1:2 otišlo na odmor.

Prvih deset minuta drugog dijela igre smo vidjeli veoma agresivan fudbal od obje ekipe, a Ligata je u tom period uspio da iznervira nekoliko igrača protivničke, ali i svoje ekipe.

Međutim, manje nervozni su bili Akademci pa preko Lete u 31. minutu sižu do poravnanja, da bi u 33. minutu Arnautović donio novo vodstvo ekipi J Academya.

Klas je nakon preokreta tražio pauzu, a očigledno je iskusni Boloban Eldin svojoj ekipi objasnio kako da igraju do kraja susreta, te su nakon povratka sa pauze u 37. minutu preko Kape stigli do poravnanja, da bi u posljednje dvije minute sigurni realizatori prilika bili Boloban Edis i Karić, koji donose konačan preokret i pobjedu od 5:3 u korist ekipe Klasa.

J Academy: Bečirović, Salkić, Omerović, Memić, Prljača, Sinković, Nekić, Ligata,
Leto, Arnautović.

Klas: Boloban E., Kadušić, Mujkanović, Alić, Ćurevac, Karić, Habibija, Boloban F., Hrvić.

business ligasport centar
KOMENTARI

KOMENTARI