Sport Centar

FOTO: Pogledajte spisak članova Skupštine Rođenih

Skupština Fudbalskog kluba Velež će se održati sutra u sali hotela Bristol, a Rođeni su danas izdali saopštenje sa malim rezimeom prethodno održane Skupštine kluba.

FOTO: Pogledajte spisak članova Skupštine Rođenih

Skupština Fudbalskog kluba Velež će se održati sutra u sali hotela Bristol, a Rođeni su danas izdali saopštenje sa malim rezimeom prethodno održane Skupštine kluba.

”Podsjećamo svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da se sutra, 29.03.2018. godine, u sali hotela Bristol održava Izborna Skupština FK Velež. Na istoj mogu prisustvovati isključivo postojeći članovi Skupštine, članovi organa Kluba, mediji, te gosti sa pozivnicom FK Velež. U prilogu dostavljamo spisak članova Skupštine.

U nastavku, dajemo na uvid mali rezime sa izvještajne Skupštine FK Velež, koja je održana 16.02.2018. godine.

Redovna izvještajna Skupština FK Velež održana je 16.02.2018. godine. Od pozvanih 50 članova, na sjednici je bilo pristutno 28, što je bilo dovoljno za održavanje iste.
Predsjednik Skupštine, Almir Taso, upoznao je prisutne sa svim poteškoćama sa kojima se Klub morao boriti nakon rata, a posbeno se osvrnuo na tešku situaciju u kojoj se Klub našao u ljeto 2016. godine, kada je i sam opstanak doveden u pitanje.

Ipak, dolaskom novih ljudi, snažno se krenulo u stabilizaciju, a u hodu su se rješavali mnogobrojni problemi ( nedostatak dokumentacije, nezaštićen grb, slab igrački kadar, ogromni dugovi, slaba infrastruktura ).

Pri dolasku u Klub, napravljen je plan stabilizacije i povratak Veleža u sami vrh bh. fudbala u tri faze :

od 2016. do 2018. period stabilizacije i izgradnja infrastrukture
od 2018. do 2020. period završetka infrastrukturnih radova i podizanje sportskog segmenta na najveći nivo, povratak u Premijer ligu.
Od 2020. do 2022. period evropskog razvoja i prosperiteta.
Prezentirani su podaci o povećanju članova Kluba, posjete na stadionu, kao i o infrastrukturnim radovima :

-završetak pomoćnog terena sa umjetnom travom
-reflektori na pomoćnom terenu
-natopni sistem na oba terena uz vlastiti izvor vode
-nove svlačionice i prostorije za Omladinsku školu
-proširenje Zapadne tribine, koja će imati kapacitet 1.300 sjedećih mjesta, i u sklopu koje će se nalaziti sve potrebne prostorije (restorani, soba za oporavak, sauna, dijagnostika, press sala, bazeni sa hladnom vodom, i dr. )
-sobe za igrače u sklopu Zapadne tribine
-nove Klupske prostorije u sklopu kojih se nalazi i Fan shop
-parking i prilaz stadionu, a obezbjeđen je i prostor za novih 700 parking mjesta
-kompleks stadiona je okružen zidom i bit će pod video nadzorom
-ugrađena je trafo stanica i provedeni kablovi za reflektore na glavnom stadionu
-nabavljena dva kombija koje koriste selekcije Kluba
-imenovanje Omladinske škole „Muhamed Mujić“
-imenovanje stadiona „Stadion Rođeni“

Pred Klubom su novi projekti a to su natkrivanje Sjeverne i Zapadne tribine te postavljanje stolica. Projekat su podržali i navijači koji su u toku Crvene noći koja je održana u Zurichu 14.10.2017. godine prikupili novčana sredstva koja će biti iskorištena za navedene radove. Nakon toga, kreće se u izgradnju Južne tribine, tako da će na kraju Stadion Rođeni imati cca 9.000 sjedećih i natkrivenih mjesta, čime će biti moguće organizirati međunarodne utakmice.

Nastavit će se sa transparentnim poslovanjem i objavljivanjem finansijskih mjesečnih izvještaja, kao i nakon svake utakmice izvještaj o kartama.

Nakon predsjednika Skupštine, riječ je uzeo potpredsjednik Izedin Kurtović koji je prezentirao finansijski aspekt poslovanja. Prošlo se kroz bilanse stanja i uspjeha, a Klub je u proteklom periodu imao veće prihode od rashoda, uz redovno izmirenje aktuelnih obaveza uz vraćanje starih dugova.

Klub je sklopio 32 Sporazuma o vraćanju dugova, a do sada je izmireno 332.380,79 KM. Najveći dio otpada na sporazum Đafić-Bratić, kojima je ispalaćeno po 51.260,00 KM svakom. U narednom periodu trebaju se zaključiti novi Sporazumi, tako da će se i u narednom periodu nastaviti sa navedenim obavezama.

Zaključeno je da se u rad Kluba treba još više uključiti i sama Skupština, koja treba da okupi sve one osobe koje mogu pomoći radu Kluba na bilo koji način. Svi postojeći članovi Skupštine će predložiti po 2 kandidata. Također, zbog veće transparentnosti uključili bi se i organi Kluba te navijači i udruženja koja pomažu u radu istog. Nove članove bi predložili i :

– Rukovodstvo skupštine 10 kandidata

– NO 10 kandidata

– UO 15 kandidata

– KNRA 5 kandidata

– UGMR 5 kandidata

– RAOC 5 kandidata

Izborna Skupština će se održati 29.03.2018. godine u hotelu Bristol, sa početkom u 18h. Komisija za izbor novih članova će provjeriti predložene kandidate da li ispunjavaju kriterije za člana Skupštine po Statutu FK Velež. Nakon toga, aktuelni članovi Skupštine će izabrati novi saziv Skupštine.

Velika zahvalnost iskazana je navijačima okupljenih oko KN Red Army, UG Mostarski Rođeni i Red Army Old Crew, koji su maksimalno podržali rad Kluba i na svoj način učestvovali u mnogim akcijama.

Pred sami kraj Skupštine, prisutnima se obratio i predsjednik UO, gosp. Šemsudin Hasić, koji je podsjetio na težinu situacije u kojoj su Klub zatekli, kao i da se iz dana u dan polako stabilizuje i da će u istom ritmu nastaviti i u narednom periodu. Skupština je zatvorena riječima :

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA !” stoji na fkvelez.ba.

fkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI

Igor
Gost

47 SDP balija i SAMO 3 vlaha..i RADI NJIH-na grbu Veleza je znak koji je sijao smrt po Mostaru 90-ih…prokleta zvjezda petokraka…jer,cudan je komunjara balija..ako je 100 balija i SAMO JEDAN vlah medju njima-svi ce zderat krmetinu, svi ce lokat-jer da se nebi taj X vlah zamjerio…sta ces,krepani cotavi Tiito naucio….

wpDiscuz